Belgische vlag Belgische vlag

Ontdek onze
recepten

FILTER

Type gerechten

Kaas

Chefs/Foodbloggers

Warm ×
Djuna Moens: Zomerse pastasalade met Flandrien Light, avocado, mango <br/>en een yoghurt-mosterddressing

Djuna Moens: Zomerse pastasalade met Flandrien Light, avocado, mango
en een yoghurt-mosterddressing

Zomer op z’n best. Deze frisse pastasalade is ideaal voor een lunch, picknick of barbecue.

icon clock20 min.

icon persons4 pers.

Sam D'Huyvetter: <br/>Cheesy chicken kapsalon

Sam D'Huyvetter:
Cheesy chicken kapsalon

Sam D'Huyvetter pimpt de oldskool kapsalon en maakt er een heerlijke schotel van met Flandrien Rouge on top. Smakelijk!

icon clock30 min.

icon persons4 pers.

Paul Delrez: <br/>Risotto met asperges<br/> en Flandrien Grand Cru

Paul Delrez:
Risotto met asperges
en Flandrien Grand Cru

Daar is de lente, daar zijn...de asperges!

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Djuna Moens: Pinsa met Flandrien Gerijpt, courgette, artisjok en citroenpesto <br/>met Flandrien Grand Cru

Djuna Moens: Pinsa met Flandrien Gerijpt, courgette, artisjok en citroenpesto
met Flandrien Grand Cru

Zomer op je bord! Een krokante pinsa met frisse pesto en de karaktervolle toets van Flandrien Gerijpt. Ideaal voor apero of als lichte maaltijd.

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Lekker van bij ons:<br> Aardappeltaart<br> met Flandrien Jong

Lekker van bij ons:
Aardappeltaart
met Flandrien Jong

Een hartig en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Knapperig, smeuïg en heerlijk bij elke maaltijd!

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bart Desmidt: <br/>Tartiflette met ham, <br/>prei en Flandrien Gerijpt

Bart Desmidt:
Tartiflette met ham,
prei en Flandrien Gerijpt

In ‘Winterse Kost’ op njam! verwarmde Bart Desmidt iedereen met zijn heerlijke tartiflette, rijkelijk afgewerkt met Flandrien Gerijpt.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Helen Verhelst:<br/> Plaattaart met sjalot en</br> Flandrien Rouge Gerijpt

Helen Verhelst:
Plaattaart met sjalot en
Flandrien Rouge Gerijpt

Een feestelijke plaattaart met Flandrien Rouge Gerijpt, gekarameliseerde sjalotten en een krokante bite. Perfect voor elke gelegenheid!

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Djuna Moens:<br/> Veggieburger met zoete aardappelcrème, avocado, komkommer en Flandrien Rouge

Djuna Moens:
Veggieburger met zoete aardappelcrème, avocado, komkommer en Flandrien Rouge

Een veggieburger met pit. Boordevol smaak en afgewerkt met een smeuïge toets Flandrien Rouge.

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Bart Deroeck:<br/> Kabeljauwhaasje met geroosterde honingtomaten en Flandrien Grand Cru

Bart Deroeck:
Kabeljauwhaasje met geroosterde honingtomaten en Flandrien Grand Cru

Kabeljauwhaasjes met Flandrien Grand Cru, geroosterde honingtomaten en krokante kaaskoekjes. Simpel, stijlvol en boordevol smaak!

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Chloé Lauwers:<br/> Romige butternut<br/> en prei risotto met<br/> Flandrien Grand Cru

Chloé Lauwers:
Romige butternut
en prei risotto met
Flandrien Grand Cru

Probeer deze romige butternut met Flandrien Grand Cru. Een ware smaakbom: zacht en romig, afgetopt met krokante salie en een pittige chiliolie.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Djuna Moens:<br> Miniquiches met groene<br> aspergetips en romige</br> Flandrien Jong

Djuna Moens:
Miniquiches met groene
aspergetips en romige
Flandrien Jong

Asperges zoals je ze nog niet proefde. In een quichevormpje, recht uit de oven.

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Djuna Moens:<br/> Witloofrolletjes in ham <br/>met kaassaus van <br/>Flandrien Jong

Djuna Moens:
Witloofrolletjes in ham
met kaassaus van
Flandrien Jong

Geniet van een echte klassieker! Deze ovenschotel met witloof, ham en een romige kaassaus op basis van Flandrien Jong brengt pure nostalgie op tafel.

icon clock60 min.

icon persons2 pers.

Jeroen Meus:</br> Witloofrolletjes met Gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt

Jeroen Meus:
Witloofrolletjes met Gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt

Witloofrolletjes met gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt, geserveerd met knolselderstoemp. Pure Belgische gezelligheid!

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Lekker van bij ons:<br> Gevulde aardappelen op<br>  de barbecue  met spek<br>  en Flandrien Oud

Lekker van bij ons:
Gevulde aardappelen op
de barbecue met spek
en Flandrien Oud

Gevulde aardappelen van de barbecue? Altijd een goed idee! Krokant, smeuïg en vol van smaak, perfect als bijgerecht of gewoon om van te genieten.

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Op mijn talloor:<br/> Risotto met<br/> Flandrien Jong

Op mijn talloor:
Risotto met
Flandrien Jong

Romig, hartig en vol smaak: deze risotto met Flandrien Jong, Italiaanse worst en paddenstoelen is pure comfort op je bord!

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Djuna Moens:<br/> Croque met<br/> Flandrien Gerijpt, <br/>bramencompote en verse tijm

Djuna Moens:
Croque met
Flandrien Gerijpt,
bramencompote en verse tijm

Een verrassend lekkere croque die het hartige van Flandrien Gerijpt combineert met de zoete toets van bramencompote. Perfect voor een snelle lunch.

icon clock15 min.

icon persons1 pers.

Bert Meewis: <br/>Quiche met witloof,  <br/>ham en Flandrien Gerijpt

Bert Meewis:
Quiche met witloof,
ham en Flandrien Gerijpt

Zin in een hartig gerecht? Bert Meewis serveerde in ‘Winsterse Kost’ op njam! een heerlijke quiche met Flandrien Gerijpt.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Lekker van bij ons:</br> Eieren uit de oven<br/> met Flandrien Gerijpt

Lekker van bij ons:
Eieren uit de oven
met Flandrien Gerijpt

Op zoek naar een eenvoudig ontbijtje met een twist? Deze cocotte-eitjes met kaas van bij ons zijn een must-try!

icon clock30 min.

icon persons2 pers.

Jelle Beeckman: <br/>Gevuld gehaktbrood  <br/>met witloof, frietjes <br/>en Flandrien Oud

Jelle Beeckman:
Gevuld gehaktbrood
met witloof, frietjes
en Flandrien Oud

Jelle Beeckman bracht een echte winterklassieker op tafel in ‘Winterse Kost’ op njam!: gevuld gehaktbrood met de volle smaak van Flandrien Oud.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Lekker van bij ons:</br> Boekweitpizza met</br> Flandrien Oud

Lekker van bij ons:
Boekweitpizza met
Flandrien Oud

Deze knapperige boekweitpizza met Flandrien Oud en verse groenten is een smaakvolle twist op de klassieke pizza. Perfect voor een gezellige avond!

icon clock40 min.

icon persons4

Bart Deroeck:<br/> Toast met witloof,<br/> gerookte kalkoenspekreepjes,<br/> Limburgse stroop en<br/> Flandrien Light

Bart Deroeck:
Toast met witloof,
gerookte kalkoenspekreepjes,
Limburgse stroop en
Flandrien Light

Op zoek naar een eenvoudige lunch die knapperig, fris én een tikkeltje zoet is? Deze toast met Flandrien Light is jouw nieuwe favoriet!

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Wim Ballieu: <br/>Orloffgebraad met doperwtjes, <br/>champignonroomsaus, puree <br/>en Flandrien Jong

Wim Ballieu:
Orloffgebraad met doperwtjes,
champignonroomsaus, puree
en Flandrien Jong

Wim Ballieu verraste in 'Winterse Kost' op njam! met een heerlijk orloffgebraad met Flandrien Jong. Dinner is served!

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bart Deroeck:<br/> Ovenschotel met prei, kippenballetjes <br/>en Flandrien Gerijpt

Bart Deroeck:
Ovenschotel met prei, kippenballetjes
en Flandrien Gerijpt

Zin in een gerecht waar je gelukkig van wordt? Deze ovenschotel met prei, kippenballetjes en Flandrien Gerijpt is een echte winterklassieker.

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Jeroen Meus: <br/>Gevulde gehaktballetjes <br/>met Flandrien Gerijpt in stoofvleessaus

Jeroen Meus:
Gevulde gehaktballetjes
met Flandrien Gerijpt in stoofvleessaus

Gehaktballetjes gevuld met de aroma's van Flandrien Gerijpt, geserveerd in een zachte stoofvleessaus. Een ideaal gerecht voor een mooi familiemoment.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Cookameal:<br/> Ovenschotel met orzo, linzen <br/>en Flandrien Gerijpt

Cookameal:
Ovenschotel met orzo, linzen
en Flandrien Gerijpt

Slecht weer buiten? Perfect! We brengen de warmte gewoon in huis met deze heerlijke ovenschotel met orzo, een rijke tomatensaus en Flandrien Gerijpt.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Stephanie Bex:<br/> Lasagne met<br/> Flandrien Gerijpt en<br/> Flandrien Oud

Stephanie Bex:
Lasagne met
Flandrien Gerijpt en
Flandrien Oud

Een Italiaanse klassieker is altijd een goed idee! Stephanie Bex geeft er een vleugje Belgisch karakter aan toe met onze kazen. Proef onze ‘Flasagne’!

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Jelle Beeckman: <br/>Butternutrisotto met Flandrien Oud, <br/>oregano en beurre noisette

Jelle Beeckman:
Butternutrisotto met Flandrien Oud,
oregano en beurre noisette

Op zoek naar een recept voor een druilerige dag? Risotto met butternut is je go to!

icon clock25 min.

icon persons2 pers.

Kathleen Brenders: <br/>Macaroni met witloof <br/> en Flandrien Gerijpt

Kathleen Brenders:
Macaroni met witloof
en Flandrien Gerijpt

Macaroni met witloof: een must try!

icon clock20 min.

icon persons4 - 5 pers.

Charlot Pauwels:<br/> Ovenschotel met gehakt, <br/>aardappelblokjes, <br/>Flandrien Gerijpt <br/>en Flandrien Rouge

Charlot Pauwels:
Ovenschotel met gehakt,
aardappelblokjes,
Flandrien Gerijpt
en Flandrien Rouge

Een ovenschotel met kaas, wie houdt daar nu niet van? Een lekker gerecht voor het hele gezin.

icon clock35 min.

icon persons2 pers.

Jeroen Meus: <br/>Pasta met spek della Valtellina, boerenkool en Flandrien Grand Cru

Jeroen Meus:
Pasta met spek della Valtellina, boerenkool en Flandrien Grand Cru

Pastalovers, verenigt u! Met deze heerlijke pasta van de hand van Jeroen Meus gaat de zon onmiddellijk schijnen.

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bart Desmidt:<br/> Gehaktballetjes in een <br/>witloofsausje met Flandrien Oud

Bart Desmidt:
Gehaktballetjes in een
witloofsausje met Flandrien Oud

Chef Bart Desmidt stak de handen uit de mouwen voor gehaktballetjes met een Vlaamse twist!

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Chloé Lauwers:<br/>cheesy ramen noodles <br/>met Flandrien Gerijpt

Chloé Lauwers:
cheesy ramen noodles
met Flandrien Gerijpt

Een super verrassend gerechtje met een echte umami flavour waar je iedereen mee omver blaast! Ontdek het recept van foodblogger @chloekookt.

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Wim Opbrouck: <br/>Karnemelkstampers<br/> met Flandrien Jong

Wim Opbrouck:
Karnemelkstampers
met Flandrien Jong

Een vergeten gerecht dat we niet zo vaak meer klaarmaken... Maar dat wel de absolute favoriet is van Wim Opbrouck!

icon clock30 min.

icon persons1 pers.

Barbecue chicken sandwich <br/>met Flandrien Gerijpt

Barbecue chicken sandwich
met Flandrien Gerijpt

Kaas op de barbecue? Why not!

icon clock15 min.

icon persons1 pers.

Bart Desmidt: <br/>Varkenskroon met bloemkool, <br/>Flandrien Oud en mousseline van pickles

Bart Desmidt:
Varkenskroon met bloemkool,
Flandrien Oud en mousseline van pickles

Een tijdloze klassieker aan de feestdis: varkenskroon!

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Cannelloni met gehakt<br/> en Flandrien Jong

Cannelloni met gehakt
en Flandrien Jong

Met deze dikke staafjespasta scoor je bij jong én oud. Lekker traditioneel vul je ze met een zachte, smakelijke inhoud.

icon clock55 min.

icon persons4 pers.

Jeroen Meus: <br/>Kaaskroket met Flandrien Gerijpt,<br/> ham en asperges

Jeroen Meus:
Kaaskroket met Flandrien Gerijpt,
ham en asperges

Kaaskroketten met Flandrien Kaas, why not!

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Jeroen Meus: <br/>Toert met spinazie, raapjes<br/> en Flandrien Gerijpt

Jeroen Meus:
Toert met spinazie, raapjes
en Flandrien Gerijpt

Een heerlijk authentiek recept dat 500 jaar teruggaat? Flandrien Kaas vormt de kers op de taart!

icon clock100 min.

icon persons4 pers.

Hartige pannenkoeken<br/>met kool en Flandrien Oud

Hartige pannenkoeken
met kool en Flandrien Oud

Oh crêpe! Combineer versgemaakte hartige pannenkoeken met de krachtige, volle en intense smaak van Flandrien Oud.

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Ovenschotel met krieltjes, prei en Flandrien Gerijpt

Ovenschotel met krieltjes, prei en Flandrien Gerijpt

Een ovenschotel is altijd een goed idee. Lekker dampend op de tafel zorgt het voor een extra portie gezelligheid.

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Tagliata van Belgisch Rund<br/>met Flandrien Grand Cru

Tagliata van Belgisch Rund
met Flandrien Grand Cru

Met tagliata serveer je een Italiaanse klassieker.

icon clock20 min.

icon persons2 pers.

Trio van croque met Flandrien Gerijpt, Jong én Grand Cru

Trio van croque met Flandrien Gerijpt, Jong én Grand Cru

De croque monsieur in verschillende jasjes. Met dit trio verhef je dé golden oldie van de simpele gerechten tot
een waar kaasfestijn.

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Witloofrolletjes met puree<br/>en Flandrien Gerijpt

Witloofrolletjes met puree
en Flandrien Gerijpt

Witloof in de oven is zonder twijfel één van de meest legendarische Vlaamse klassiekers.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.