20 min.
4 pers.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er losse balletjes van. Voeg peper en zout toe aan een bord en rol de balletjes erdoor om ze goed af te kruiden.
Verhit een goed hete pan (bij voorkeur gietijzer) met een beetje olie. Leg 2 gehaktballetjes per keer in de pan (als je een grote pan hebt kan je er meer tegelijk bakken) en druk ze plat met een stevige spatel of burgerstamper tot dunne, ronde hamburgers (± 0,5 cm dik). Ik leg eerst een bakpapiertje op de gehaktballetjes zodat de spatel niet blijft plakken.
Bak de smashed burgers 2 tot 3 minuten aan één kant tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Draai ze om en leg meteen de Flandrien Rouge op elke hamburger. Laat nog 1 à 2 minuten bakken tot de kaas begint te smelten. Zet eventueel een deksel op de pan om dit sneller te laten gaan.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort in de pan of onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Besmeer de onderste helft van elk broodje met je favoriete burgersaus. Leg er wat sla op, gevolgd door twee warme burgers met gesmolten Flandrien Rouge, op elkaar gestapeld. Werk af met schijfjes tomaat, gepekelde ui en augurk. Sluit af met het bovenste broodje.
20 min.
4 pers.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er losse balletjes van. Voeg peper en zout toe aan een bord en rol de balletjes erdoor om ze goed af te kruiden.
Verhit een goed hete pan (bij voorkeur gietijzer) met een beetje olie. Leg 2 gehaktballetjes per keer in de pan (als je een grote pan hebt kan je er meer tegelijk bakken) en druk ze plat met een stevige spatel of burgerstamper tot dunne, ronde hamburgers (± 0,5 cm dik). Ik leg eerst een bakpapiertje op de gehaktballetjes zodat de spatel niet blijft plakken.
Bak de smashed burgers 2 tot 3 minuten aan één kant tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Draai ze om en leg meteen de Flandrien Rouge op elke hamburger. Laat nog 1 à 2 minuten bakken tot de kaas begint te smelten. Zet eventueel een deksel op de pan om dit sneller te laten gaan.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort in de pan of onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Besmeer de onderste helft van elk broodje met je favoriete burgersaus. Leg er wat sla op, gevolgd door twee warme burgers met gesmolten Flandrien Rouge, op elkaar gestapeld. Werk af met schijfjes tomaat, gepekelde ui en augurk. Sluit af met het bovenste broodje.
Fris, licht en toch boordevol smaak. Deze erwtensoep met Flandrien Oud is het perfecte lente-voorgerecht.
30 min.
4 pers.
Een heerlijke zelfgemaakte galette: perfect om koud, lauw of warm te eten met een slaatje on the side!
90 min.
4 pers.