Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Zomerse pastasalade met
Flandrien Light, avocado, mango en een yoghurt-mosterddressing

Djuna Moens:</br> Zomerse pastasalade met</br> Flandrien Light, avocado, mango en een yoghurt-mosterddressing
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat volledig afkoelen.

Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snijd in plakjes. Schil de mango en snijd in fijne reepjes. Was de mini komkommers en maak linten met een dunschiller. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snijd de rode ui in fijne maantjes.

Maak de dressing: meng Griekse yoghurt, graantjesmosterd, witte wijnazijn, honing en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Meng de pasta met de dressing. Verdeel de pasta over diepe borden en schik er avocado, mango, komkommer, tomaat en ui over. Schaaf Flandrien Light over de salade. Werk af met geroosterde amandelen, pittenmix, chilivlokken en bladpeterselie.

Serveertip

Liever wat meer pit? Vervang bladpeterselie door koriander voor een exotische toets.
Djuna Moens:</br> Zomerse pastasalade met</br> Flandrien Light, avocado, mango en een yoghurt-mosterddressing
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat volledig afkoelen.

Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snijd in plakjes. Schil de mango en snijd in fijne reepjes. Was de mini komkommers en maak linten met een dunschiller. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snijd de rode ui in fijne maantjes.

Maak de dressing: meng Griekse yoghurt, graantjesmosterd, witte wijnazijn, honing en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Meng de pasta met de dressing. Verdeel de pasta over diepe borden en schik er avocado, mango, komkommer, tomaat en ui over. Schaaf Flandrien Light over de salade. Werk af met geroosterde amandelen, pittenmix, chilivlokken en bladpeterselie.

Serveertip

Liever wat meer pit? Vervang bladpeterselie door koriander voor een exotische toets.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.