Belgische vlag Belgische vlag

Witloofrolletjes met puree en Flandrien Gerijpt

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was het witloof en verwijder het harde, bittere stukje onderaan.
Stoof het witloof in een klontje boter met een beetje water. Laat uitlekken en bak daarna nog even aan in een pan met boter.

Schil je aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Stamp de aardappelen fijn en voeg een klontje boter toe. Een scheutje melk zorgt voor een extra smeuïge puree.

Maak vervolgens een bechamelsaus. Neem daarvoor een goeie klont boter en laat deze smelten in een pannetje. Voeg bloem bij de gesmolten boter en roer goed zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe zodat de bechamelsaus lekker vloeibaar wordt. Voeg ook wat peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak toe. Meng onder dit mengsel een deel van de geraspte Flandrien Gerijpt. Zorg dat je zeker voldoende kaas overhebt om je witloofstronkjes achteraf mee te bedekken.

Neem de witloofstronkjes en rol ze in de ham.
Leg de rolletjes in een vuurvaste schotel en zorg dat deze volledig bedekt zijn met kaassaus. Strooi hierover de rest van de geraspte Flandrien Gerijpt en leg ertussen enkele kleine stukjes boter.

Zet een 10-tal minuten onder een hete grill voor jawel…dat mooie goudgele kaaskorstje!
Serveer met je heerlijke puree.

Bereidingstip

Snijd een ronde inkeping onderaan in het witloof, zodat er geen blaadjes loskomen.

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was het witloof en verwijder het harde, bittere stukje onderaan.
Stoof het witloof in een klontje boter met een beetje water. Laat uitlekken en bak daarna nog even aan in een pan met boter.

Schil je aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Stamp de aardappelen fijn en voeg een klontje boter toe. Een scheutje melk zorgt voor een extra smeuïge puree.

Maak vervolgens een bechamelsaus. Neem daarvoor een goeie klont boter en laat deze smelten in een pannetje. Voeg bloem bij de gesmolten boter en roer goed zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe zodat de bechamelsaus lekker vloeibaar wordt. Voeg ook wat peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak toe. Meng onder dit mengsel een deel van de geraspte Flandrien Gerijpt. Zorg dat je zeker voldoende kaas overhebt om je witloofstronkjes achteraf mee te bedekken.

Neem de witloofstronkjes en rol ze in de ham.
Leg de rolletjes in een vuurvaste schotel en zorg dat deze volledig bedekt zijn met kaassaus. Strooi hierover de rest van de geraspte Flandrien Gerijpt en leg ertussen enkele kleine stukjes boter.

Zet een 10-tal minuten onder een hete grill voor jawel…dat mooie goudgele kaaskorstje!
Serveer met je heerlijke puree.

Bereidingstip

Snijd een ronde inkeping onderaan in het witloof, zodat er geen blaadjes loskomen.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!