30 min.
4 pers.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en stoof de ui glazig op middelhoog vuur.
Spoel de komkommer. Snijd enkele mooie schijfjes voor de afwerking en hou apart. Snijd de rest in blokjes en voeg toe aan de pan. Spoel de munt. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, voeg de rest toe aan de pan. Voeg de diepvrieserwtjes toe en roer goed om.
Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog enkele minuten zacht doorkoken.
Schenk in diepe borden of kommen. Werk af met geraspte Flandrien Oud, komkommer, gesnipperde lente-ui en muntblaadjes.
30 min.
4 pers.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en stoof de ui glazig op middelhoog vuur.
Spoel de komkommer. Snijd enkele mooie schijfjes voor de afwerking en hou apart. Snijd de rest in blokjes en voeg toe aan de pan. Spoel de munt. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, voeg de rest toe aan de pan. Voeg de diepvrieserwtjes toe en roer goed om.
Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog enkele minuten zacht doorkoken.
Schenk in diepe borden of kommen. Werk af met geraspte Flandrien Oud, komkommer, gesnipperde lente-ui en muntblaadjes.
Kaas op de barbecue? Why not!
15 min.
1 pers.
Op zoek naar een eenvoudige lunch die knapperig, fris én een tikkeltje zoet is? Deze toast met Flandrien Light is jouw nieuwe favoriet!
15 min.
2 pers.