Belgische vlag Belgische vlag

Chloé Lauwers:
Romige butternut
en prei risotto met
Flandrien Grand Cru

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten, zodat de korrels mooi glanzen.

Snijd de butternutpompoen in blokjes en de prei in ringen. Doe deze in de pan en bak ze 3-4 minuten mee, zodat de groenten iets zachter worden. Warm ondertussen de groentenbouillon op.

Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.

Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Flandrien Grand Cru door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Geen chiliolie in huis?
Meng olijfolie met een snufje chilipoeder voor een snelle, zelfgemaakte versie!
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten, zodat de korrels mooi glanzen.

Snijd de butternutpompoen in blokjes en de prei in ringen. Doe deze in de pan en bak ze 3-4 minuten mee, zodat de groenten iets zachter worden. Warm ondertussen de groentenbouillon op.

Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.

Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Flandrien Grand Cru door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Geen chiliolie in huis?
Meng olijfolie met een snufje chilipoeder voor een snelle, zelfgemaakte versie!
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!