60 min.
4 pers.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten, zodat de korrels mooi glanzen.
Snijd de butternutpompoen in blokjes en de prei in ringen. Doe deze in de pan en bak ze 3-4 minuten mee, zodat de groenten iets zachter worden. Warm ondertussen de groentenbouillon op.
Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Flandrien Grand Cru door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
60 min.
4 pers.
Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten, zodat de korrels mooi glanzen.
Snijd de butternutpompoen in blokjes en de prei in ringen. Doe deze in de pan en bak ze 3-4 minuten mee, zodat de groenten iets zachter worden. Warm ondertussen de groentenbouillon op.
Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer goed. Laat de rijst de bouillon volledig opnemen voordat je een nieuwe soeplepel toevoegt. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar en romig is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de geraspte Flandrien Grand Cru door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Wim Ballieu verraste in 'Winterse Kost' op njam! met een heerlijk orloffgebraad met Flandrien Jong. Dinner is served!
60 min.
4 pers.
Pastalovers, verenigt u! Met deze heerlijke pasta van de hand van Jeroen Meus gaat de zon onmiddellijk schijnen.
40 min.
4 pers.