60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en halveer de sjalotten. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamico, een snufje peper en zout. Rooster de sjalotten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.
Klop ondertussen de ricotta los in een kom. Rasp de Flandrien Rouge Gerijpt erbij en meng goed. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk het met het ricottamengsel en verdeel de geroosterde sjalotten erover.
Bak de plaattaart 20 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Werk de plaattaart af met nog wat extra geraspte Flandrien Rouge Gerijpt en de prosciutto.
60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en halveer de sjalotten. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, balsamico, een snufje peper en zout. Rooster de sjalotten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.
Klop ondertussen de ricotta los in een kom. Rasp de Flandrien Rouge Gerijpt erbij en meng goed. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork wat gaatjes in. Bestrijk het met het ricottamengsel en verdeel de geroosterde sjalotten erover.
Bak de plaattaart 20 minuten in de oven tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Werk de plaattaart af met nog wat extra geraspte Flandrien Rouge Gerijpt en de prosciutto.
Chef Bart Desmidt stak de handen uit de mouwen voor gehaktballetjes met een Vlaamse twist!
25 min.
4 pers.
Zin in een hartig gerecht? Bert Meewis serveerde in ‘Winsterse Kost’ op njam! een heerlijke quiche met Flandrien Gerijpt.
60 min.
4 pers.