Belgische vlag Belgische vlag

Lekker van bij ons:
Aardappeltaart
met Flandrien Jong

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Steek uit de bladerdeeg rondjes van ongeveer 8 cm diameter. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Spoel de aardappelen grondig en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.

Rasp de Flandrien Jong en ris de naaldjes van het takje rozemarijn.

Besmeer elk bladerdeegrondje met een laagje roomkaas. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop. Strooi hierover de geraspte Flandrien-kaas en bestrooi met de rozemarijnnaaldjes. Kruid af met peper en zout naar smaak.

Druppel een beetje olijfolie over elk taartje. Bak de aardappeltaartjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bereidingstip

Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei voor een extra knapperige korst.

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Steek uit de bladerdeeg rondjes van ongeveer 8 cm diameter. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Spoel de aardappelen grondig en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.

Rasp de Flandrien Jong en ris de naaldjes van het takje rozemarijn.

Besmeer elk bladerdeegrondje met een laagje roomkaas. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop. Strooi hierover de geraspte Flandrien-kaas en bestrooi met de rozemarijnnaaldjes. Kruid af met peper en zout naar smaak.

Druppel een beetje olijfolie over elk taartje. Bak de aardappeltaartjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bereidingstip

Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei voor een extra knapperige korst.
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?