Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Hartige pannenkoeken
met kool en Flandrien Oud

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Zeef voor het beslag de bloem met een klein beetje zout. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin de eieren. Giet de helft van de melk erbij en klop het beslag glad. Giet daarna langzaam de rest van de melk erbij. Doe wat boter in een pan en bak 6-8 pannenkoeken aan beide kanten. Hou ze nadien warm.

Snijd de groene kool in reepjes. Snijd daarna de ui in ringen, roerbak de groenten in wat boter en laat het geheel zacht worden. Voeg de kruiden, de rozijnen en de noten toe. Pas op het laatste moment voeg je de geraspte Flandrien Kaas toe.

Smelt voor de kaassaus twee eetlepels boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en blijf 1 minuut goed doorroeren. Voeg daarna al roerend de melk toe en doe dit tot je een gladde saus krijgt. Pers de knoflook nog uit en voeg deze toe aan de saus.
Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken. Rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal. Giet de kaassaus erover. Bestrooi het geheel rijkelijk met sesamzaadjes. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zaadjes mooi bruin zijn geroosterd. Haal de schaal uit de oven en serveer hem op tafel. Heerlijk met een frisse salade en eventueel wat stokbrood. Om die laatste restjes saus mee uit de schaal te doppen natuurlijk!

Bereidingstip

Hou je van showcooking?
Zorg voor een hete pan en voldoende boter,
zo glijdt de pannenkoek goed wanneer je hem in de lucht gooit.

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Zeef voor het beslag de bloem met een klein beetje zout. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin de eieren. Giet de helft van de melk erbij en klop het beslag glad. Giet daarna langzaam de rest van de melk erbij. Doe wat boter in een pan en bak 6-8 pannenkoeken aan beide kanten. Hou ze nadien warm.

Snijd de groene kool in reepjes. Snijd daarna de ui in ringen, roerbak de groenten in wat boter en laat het geheel zacht worden. Voeg de kruiden, de rozijnen en de noten toe. Pas op het laatste moment voeg je de geraspte Flandrien Kaas toe.

Smelt voor de kaassaus twee eetlepels boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en blijf 1 minuut goed doorroeren. Voeg daarna al roerend de melk toe en doe dit tot je een gladde saus krijgt. Pers de knoflook nog uit en voeg deze toe aan de saus.
Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het groentemengsel over de pannenkoeken. Rol ze op en leg ze in een beboterde ovenschaal. Giet de kaassaus erover. Bestrooi het geheel rijkelijk met sesamzaadjes. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zaadjes mooi bruin zijn geroosterd. Haal de schaal uit de oven en serveer hem op tafel. Heerlijk met een frisse salade en eventueel wat stokbrood. Om die laatste restjes saus mee uit de schaal te doppen natuurlijk!

Bereidingstip

Hou je van showcooking?
Zorg voor een hete pan en voldoende boter,
zo glijdt de pannenkoek goed wanneer je hem in de lucht gooit.
Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.