Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Recept Bart Desmidt:
Gehaktballetjes in een witloofsausje
met Flandrien Oud

Bekijk de video
Recept Bart Desmidt:<br/> Gehaktballetjes in een witloofsausje <br/>met Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 - 30 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in blokjes en bak ze in boter.

Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, de mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes
en bak de balletjes goudbruin.

Snijd de stronkjes witloof in vier. Kruid met peper en zout en stoof aan in boter.

Snijd de appelen in blokjes en het spek in reepjes en voeg toe. Blus met bier en room. Laat vervolgens inkoken. Kruid af met peper en zout.

Schik de stronkjes witloof mooi op een bord. Leg er enkele gehaktballetjes bij. Werk af met de aardappelblokjes, de romige saus van het witloof en de salade van rauwe witloof.

Serveertip

Rasp de Flandrien Oud en garneer het gerecht.
Bekijk de video
Recept Bart Desmidt:<br/> Gehaktballetjes in een witloofsausje <br/>met Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 - 30 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in blokjes en bak ze in boter.

Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, de mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout. Rol tot balletjes
en bak de balletjes goudbruin.

Snijd de stronkjes witloof in vier. Kruid met peper en zout en stoof aan in boter.

Snijd de appelen in blokjes en het spek in reepjes en voeg toe. Blus met bier en room. Laat vervolgens inkoken. Kruid af met peper en zout.

Schik de stronkjes witloof mooi op een bord. Leg er enkele gehaktballetjes bij. Werk af met de aardappelblokjes, de romige saus van het witloof en de salade van rauwe witloof.

Serveertip

Rasp de Flandrien Oud en garneer het gerecht.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!