60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door tot de bloemige smaak verdwijnt. Voeg vervolgens de melk toe en roer tot een gladde, dikke bechamelsaus ontstaat. Voeg de geraspte Flandrien Oud en de mosterd toe. Roer goed door tot de kaas volledig is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus in een met bakpapier beklede schaal en laat 30 minuten tot 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de witloofstronkjes in fijne snippers. Stoof ze aan in een beetje boter tot ze licht karamelliseren. Laat het witloof even afkoelen. Meng intussen het gehakt in een grote kom met het ei, paneermeel, gestoofd witloof, peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel in twee delen. Druk één helft uit tot een platte schijf in een ingevette ovenschaal en maak een kuiltje in het midden. Haal daarna de opgesteven bechamelsaus uit de koelkast en snijd een reep die in het kuiltje past. Bedek met de andere helft van het gehakt en vorm een broodje. Zorg ervoor dat de kaasvulling volledig omsloten is. Bedek het gehaktbrood vervolgens met plakjes gerookt spek en bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Bewaar de rest van de kaasvulling voor een ander gerecht zoals mac & cheese, lasagne of kaaskroketjes, of vries het in voor een volgend gehaktbroodje.
Snijd voor de salade de witloofstronkjes in fijne reepjes en doe ze in een kom. Voeg daarna de honing, graanmosterd en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Meng voor de laksaus de honing, sojasaus en graanmosterd in een kommetje tot een gladde saus.
Haal vervolgens het gehaktbrood uit de oven, bestrijk met de laksaus en laat nog 10 minuten verder garen. Bak ondertussen de frietjes.
60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door tot de bloemige smaak verdwijnt. Voeg vervolgens de melk toe en roer tot een gladde, dikke bechamelsaus ontstaat. Voeg de geraspte Flandrien Oud en de mosterd toe. Roer goed door tot de kaas volledig is gesmolten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus in een met bakpapier beklede schaal en laat 30 minuten tot 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de witloofstronkjes in fijne snippers. Stoof ze aan in een beetje boter tot ze licht karamelliseren. Laat het witloof even afkoelen. Meng intussen het gehakt in een grote kom met het ei, paneermeel, gestoofd witloof, peper en zout. Verdeel het gehaktmengsel in twee delen. Druk één helft uit tot een platte schijf in een ingevette ovenschaal en maak een kuiltje in het midden. Haal daarna de opgesteven bechamelsaus uit de koelkast en snijd een reep die in het kuiltje past. Bedek met de andere helft van het gehakt en vorm een broodje. Zorg ervoor dat de kaasvulling volledig omsloten is. Bedek het gehaktbrood vervolgens met plakjes gerookt spek en bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Bewaar de rest van de kaasvulling voor een ander gerecht zoals mac & cheese, lasagne of kaaskroketjes, of vries het in voor een volgend gehaktbroodje.
Snijd voor de salade de witloofstronkjes in fijne reepjes en doe ze in een kom. Voeg daarna de honing, graanmosterd en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Meng voor de laksaus de honing, sojasaus en graanmosterd in een kommetje tot een gladde saus.
Haal vervolgens het gehaktbrood uit de oven, bestrijk met de laksaus en laat nog 10 minuten verder garen. Bak ondertussen de frietjes.
Witloofrolletjes met gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt, geserveerd met knolselderstoemp. Pure Belgische gezelligheid!
40 min.
4 pers.
Chef Bart Desmidt stak de handen uit de mouwen voor gehaktballetjes met een Vlaamse twist!
25 min.
4 pers.