Belgische vlag Belgische vlag

Werken bij
Flandrien Kaas

Goesting om bij ons aan de slag te gaan?

Zin om in een klein en familiaal bedrijf te komen werken?
Gebeten om kennis te maken met de wondere wereld van het kaas maken?
Misschien is werken bij Flandrien Kaas wel iets voor jou...
Hou onze vacatures hier in het oog!

"Hands-on" kaasmaker

'Hands-on'
kaasmaker

Leergierige
productie-operator
vroege en late ploeg

FLANDRIEN KAAS is een karaktervolle kaas van eigen bodem.
Reeds meermaals werden onze kazen gelauwerd op de World Cheese Awards.

Ter versterking van het productieteam in WERVIK zoeken wij een 'Hands-on' kaasmaker. Na een grondige interne opleiding in het productieproces van melk tot kaas zal je instaan voor: de ontvangst van de melk, de opvolging van de kaasbereiding, het afvullen in kaasvormen en het aansturen & reinigen van de installatie.

Wie zoeken wij?

leergierig en autonoom persoon • interesse voor voeding, hygiëne en kwaliteit • ervaring in een productieomgeving is een pluspunt • teamplayer • oog voor detail • sterke verantwoordelijkheidszin • fysiek fit • bereid te werken in de vroege en late ploeg

Dit is wat wij bieden

een grondige interne opleiding • een familiale teamspirit • een innovatieve en sterk groeiende KMO • een financieel gezond bedrijf • aantrekkelijke loonvoorwaarden

Interesse?

Voel jij het kriebelen om een echte Flandrien te worden? Steek dan de handen uit de mouwen en stel je kandidaat via office@verdonckbv.be of 056 53 11 80

Werken bij Flandrien Kaas

Spontaan solliciteren

Als we vacatures hebben bij Flandrien Kaas, dan kan je
die op deze pagina raadplegen.
Kan je zo lang niet wachten en wil je spontaan je kans wagen?
Vul dan onderstaand formulier in en laad je cv op.
Wie weet kan je toch bij ons aan de slag.
Want voor gemotiveerde medewerkers is er altijd wel plaats!


Solliciteren

Wim Opbrouck,
kaasmaker voor één dag...

Flandriens in de kijker

Ben je benieuwd hoe het is om bij Flandrien Kaas te werken?
Ambassadeur Wim Opbrouck ging in gesprek met enkelen van hen.
Voel de unieke Flandrien-spirit...

Maak kennis met kaasmeester Ale Mier  

Maak kennis met kaasmaker Jenci Vanrobaeys  

Maak kennis met kaasrijper Geoffrey Verscheure  

Maak kennis met kaasrijper Jürgen Meersseman  

Maak kennis met quality officer Sofie Bonte  

Maak kennis met onze nachtelijke kaasmakers

Om nog meer lekkere en kwalitatieve kaas te kunnen bereiden, schakelde Flandrien Kaas begin dit jaar een extra ploeg kaasmakers in. Laura en Bram zijn het gezicht van deze nachtelijke kaasploeg.
En wij hadden een gesprek met hen…

Werken bij Flandrien Kaas

“Ik heb eigenlijk al altijd in de voeding gewerkt, meer bepaald in de aardappelindustrie. Maar toen ik het daar wat mee gehad had, ben ik spontaan gaan kijken naar de kaasfabrikanten in onze regio of die geen vacatures hadden. Zo kwam ik bij Flandrien Kaas terecht, een product dat ik al jaren op de voet volg. Geen toeval, want als kind was ik altijd al gek op kaas. Ik eet al mijn hele leven niets anders, een liefde die ik trouwens doorgegeven heb aan mijn kinderen. Het klinkt misschien melig, maar voor mij is werken Bij Flandrien Kaas als een kinderdroom die vervuld wordt.”, zo steekt Laura van wal.

Bij Bram valt een ander verhaal te horen.
“Ik was twintig jaar als postbode aan de slag, maar ook met een uitgesproken voorliefde voor voeding. Zo volgde ik een bakkers- en koksopleiding in avondschool en deed ik stage in een restaurant, maar al snel bleek dat toch niets voor mij te zijn. Ik ben dan ook blij dat ik hier bij Flandrien Kaas iets kan doen met mijn liefde van het eerste uur.”

Werken bij Flandrien Kaas

Het is duidelijk dat de kaasvonk bij deze twee nieuwelingen al duidelijk overgeslagen is. Bram is kaasmaker, Laura verantwoordelijk voor alles van operations tijdens haar shift.

“Het boeiende is dat kaas maken toch niet zo eenvoudig blijkt dan aanvankelijk gedacht. We moeten elke dag berekeningen maken in het labo, iets wat vele van mijn vrienden niet begrijpen. ’Dat recept is toch altijd hetzelfde?’, vragen ze me dan. Dat klopt, maar we werken met natuurlijke producten waarvan de samenstelling nooit dezelfde is. Zo moeten we bijvoorbeeld het vet- en eiwitgehalte van de melk analyseren en telkens opnieuw de verhoudingen bijstellen om een constante smaak en kwaliteit te kunnen garanderen. Net die ingrepen maken het mee tot een uitdagende job.”, zo vertelt Bram.

Werken bij Flandrien Kaas

“Gelukkig konden we rekenen op goede collega’s die ons een fijne opleiding gaven. En tijd, want we hebben een half jaar kunnen meedraaien vooraleer we er alleen voor stonden. Ja, het voelt goed. Er is een tof team, een hechte groep die elkaar helpt en gemeend vraagt hoe het met je gaat. In zo’n familiebedrijf zijn de contacten sowieso persoonlijker. Toen ik kwam solliciteren, had ik niet de CFO voor mij, maar Helga. En dat is ze nog altijd voor me.”

“Je voelt dat iedereen met de glimlach komt werken. Iedereen is trots op het product dat we maken. Een fierheid die intussen ook is overgezet op mijn kinderen die bij elk winkelbezoek meteen een screening doen of er Flandrien Kaas in de rekken ligt…”, zo besluit Laura al lachend.

Solliciteren

Wil je ook een echte Flandrien worden?
Solliciteer dan spontaan via onderstaand formulier en overtuig ons van je talent!

Geen bestand gekozen
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?