Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Vegetarische tortilla met
geraspte Flandrien Oud

icon clock65 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de ui en snijd hem in halve ringen. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Halveer de Chinese kool en snijd in smalle repen. Pluk de koriander en hak de blaadjes fijn. De cashewnoten hak je dan weer grof.

Na deze intense mise-en-place is het tijd voor het echte werk! Verhit de wok met olie en fruit de uienringen. Voeg daarna de paprika en de kool toe. Laat rustig verder sudderen. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg je de koriander, cashewnoten en de helft van de geraspte Flandrien Kaas toe. Meng goed en laat de kaas volledig smelten.

Bestrijk de tortilla’s met de zure room. Verdeel het groentemengsel over de tortilla’s en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Lepel er tomatensaus over en bestrooi met de rest van de Flandrien Kaas. Schuif de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven tot de Flandrien Kaas goudbruin kleurt. Wedden dat je huis heerlijk zal ruiken?

Bereidingstip

Voeg de koriander niet te snel toe!
Door het te lang te verwarmen gaat veel van de smaak verloren.

icon clock65 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de ui en snijd hem in halve ringen. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Halveer de Chinese kool en snijd in smalle repen. Pluk de koriander en hak de blaadjes fijn. De cashewnoten hak je dan weer grof.

Na deze intense mise-en-place is het tijd voor het echte werk! Verhit de wok met olie en fruit de uienringen. Voeg daarna de paprika en de kool toe. Laat rustig verder sudderen. Wanneer de groenten beetgaar zijn, voeg je de koriander, cashewnoten en de helft van de geraspte Flandrien Kaas toe. Meng goed en laat de kaas volledig smelten.

Bestrijk de tortilla’s met de zure room. Verdeel het groentemengsel over de tortilla’s en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Lepel er tomatensaus over en bestrooi met de rest van de Flandrien Kaas. Schuif de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven tot de Flandrien Kaas goudbruin kleurt. Wedden dat je huis heerlijk zal ruiken?

Bereidingstip

Voeg de koriander niet te snel toe!
Door het te lang te verwarmen gaat veel van de smaak verloren.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!