Belgische vlag Belgische vlag

Jeroen Meus:
Witloofrolletjes met Gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en de knolselder, snijd in grote stukken en kook ze samen gaar in gezouten water. Giet af en voeg 30 g boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met selderijzout, peper en een snufje nootmuskaat.

Snijd de witloofstronkjes bij en kook ze kort in gezouten water tot ze nét niet gaar zijn. Laat uitlekken en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

Doe de geraspte Flandrien Gerijpt, 100 g boter en de panko in een blender en fijn. Rol het mengsel uit tussen twee bakpapiertjes en laat opstijven in de koelkast of diepvries.

Wikkel elk stronkje witloof in twee sneetjes gandaham. Smelt een klontje boter in een pan en bak de rolletjes kort aan. Kruid met peper en nootmuskaat. Leg de rolletjes in een ovenschaal.

Snijd de opgesteven kaas-korst in plakjes ter grootte van de witloofrolletjes en leg deze op de rolletjes. Schuif de ovenschaal onder de grill en gratineer tot de korst goudbruin en krokant is.

Smelt 30 g boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en giet geleidelijk de melk erbij. Breng aan de kook en laat indikken. Roer de resterende geraspte Flandrien Gerijpt door de saus tot deze volledig is opgelost. Breng de kassaus op smaak met peper, zout, een vleugje nootmuskaat en een scheutje citroensap.

Schep een portie knolselderstoemp op elk bord, lepel er een beetje kaassaus overheen en werk af met fijngesneden bieslook. Leg er tot slot een gegratineerd witloofrolletje bij. Eet smakelijk!

Serveertip

Geef de korst extra pit met een snufje paprikapoeder of roer een scheutje mosterd door het kaasmengsel voor meer diepgang in smaak.

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en de knolselder, snijd in grote stukken en kook ze samen gaar in gezouten water. Giet af en voeg 30 g boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met selderijzout, peper en een snufje nootmuskaat.

Snijd de witloofstronkjes bij en kook ze kort in gezouten water tot ze nét niet gaar zijn. Laat uitlekken en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.

Doe de geraspte Flandrien Gerijpt, 100 g boter en de panko in een blender en fijn. Rol het mengsel uit tussen twee bakpapiertjes en laat opstijven in de koelkast of diepvries.

Wikkel elk stronkje witloof in twee sneetjes gandaham. Smelt een klontje boter in een pan en bak de rolletjes kort aan. Kruid met peper en nootmuskaat. Leg de rolletjes in een ovenschaal.

Snijd de opgesteven kaas-korst in plakjes ter grootte van de witloofrolletjes en leg deze op de rolletjes. Schuif de ovenschaal onder de grill en gratineer tot de korst goudbruin en krokant is.

Smelt 30 g boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en giet geleidelijk de melk erbij. Breng aan de kook en laat indikken. Roer de resterende geraspte Flandrien Gerijpt door de saus tot deze volledig is opgelost. Breng de kassaus op smaak met peper, zout, een vleugje nootmuskaat en een scheutje citroensap.

Schep een portie knolselderstoemp op elk bord, lepel er een beetje kaassaus overheen en werk af met fijngesneden bieslook. Leg er tot slot een gegratineerd witloofrolletje bij. Eet smakelijk!

Serveertip

Geef de korst extra pit met een snufje paprikapoeder of roer een scheutje mosterd door het kaasmengsel voor meer diepgang in smaak.
Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.