Belgische vlag Belgische vlag

Bart Deroeck:
Kabeljauwhaasje met geroosterde honingtomaten en Flandrien Grand Cru

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd uit 2 sneetjes Flandrien Grand Cru 4 vierkante plakjes. Leg ze op bakpapier en bak ze 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen zodat ze krokant worden.

Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Leg de kabeljauwhaasjes erin en druppel er citroensap over. Kruid met peper, zout en optioneel wat viskruidenmix. Snijd de courgette in dunne plakjes en leg ze bovenop de vis. Dek elk haasje af met een sneetje Flandrien Grand Cru.

Leg de honingtomaten in een aparte ovenschaal. Druppel er olijfolie overheen en kruid met peper, zout en basilicum.

Schuif de kabeljauw en de tomaten in de oven. Bak de vis 20 minuten en de tomaten 15 minuten. Bak intussen de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de vis en tomaten uit de oven. Verdeel de kabeljauwhaasjes, geroosterde tomaten en kroketten over de borden. Plaats een krokant kaaskoekje bovenop elk kabeljauwhaasje voor een stijlvolle afwerking.

Serveertip

Serveer met een frisse groene salade en
een lichte vinaigrette voor extra kleur en smaak.
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock40 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd uit 2 sneetjes Flandrien Grand Cru 4 vierkante plakjes. Leg ze op bakpapier en bak ze 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen zodat ze krokant worden.

Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Leg de kabeljauwhaasjes erin en druppel er citroensap over. Kruid met peper, zout en optioneel wat viskruidenmix. Snijd de courgette in dunne plakjes en leg ze bovenop de vis. Dek elk haasje af met een sneetje Flandrien Grand Cru.

Leg de honingtomaten in een aparte ovenschaal. Druppel er olijfolie overheen en kruid met peper, zout en basilicum.

Schuif de kabeljauw en de tomaten in de oven. Bak de vis 20 minuten en de tomaten 15 minuten. Bak intussen de kroketten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de vis en tomaten uit de oven. Verdeel de kabeljauwhaasjes, geroosterde tomaten en kroketten over de borden. Plaats een krokant kaaskoekje bovenop elk kabeljauwhaasje voor een stijlvolle afwerking.

Serveertip

Serveer met een frisse groene salade en
een lichte vinaigrette voor extra kleur en smaak.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.