Belgische vlag Belgische vlag

Bart Desmidt:
croque boemboem
met Flandrien Gerijpt

Bart Desmidt: <br/>croque boemboem <br/>met Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock30 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Stoof de ui, de look en het gehakt aan in wat geklaarde boter. Voeg de passata, de tijm, de basilicum en de sriracha toe. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Smaak af met peper en zout.

Bestrijk de boterhammen met boter en beleg ze met ham en de Flandrien Gerijpt. Bak ze in een klontje boter in de pan met de boterham onderaan. Leg een boterpapiertje in de pan en draai de croque om met de kaas naar beneden. Laat de kaas mooi smelten.

Bak spiegeleitjes in een beetje boter.

Leg de croque op een bord. Lepel er wat spaghettisaus over en werk af met een spiegeleitje.

Bart Desmidt: <br/>croque boemboem <br/>met Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock30 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Stoof de ui, de look en het gehakt aan in wat geklaarde boter. Voeg de passata, de tijm, de basilicum en de sriracha toe. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Smaak af met peper en zout.

Bestrijk de boterhammen met boter en beleg ze met ham en de Flandrien Gerijpt. Bak ze in een klontje boter in de pan met de boterham onderaan. Leg een boterpapiertje in de pan en draai de croque om met de kaas naar beneden. Laat de kaas mooi smelten.

Bak spiegeleitjes in een beetje boter.

Leg de croque op een bord. Lepel er wat spaghettisaus over en werk af met een spiegeleitje.

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.