Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Kazen
vol karakter

De eigenzinnige koers van Flandrien Kaas

Toen jaren geleden veel ambachtelijke kaasmakerijen werden opgeslorpt door grotere spelers, dreigden met die authentieke kaasboeren ook een aantal karakteristieke kazen te verdwijnen. Voor Jan en Helga hét signaal om voor de moeilijkste weg te kiezen: zelf een ambachtelijke Bourgondische kaas met karakter maken volgens de aloude traditie van het kaasmaken.
Met Belgische melk die verwerkt en gerijpt wordt in het hart van West-Vlaanderen. Het resultaat, dat krijg je elke dag op je bord.

Bij Flandrien Kaas kozen we dan ook van meetaf aan voor duidelijke, onderscheidende smaken. Daarom hebben we ook maar vier rijpingstijden. De tijd zorgt zo voor karaktervolle kazen.

Ontdek onze kazen
Ontdek onze kazen

Zoals het al eeuwen gebeurt...

Kaas, het is iets heerlijks. Maar het is ook een moeilijk product.
Niet voor niets wordt kaas maken na het wijnbouwen het moeilijkste ambacht genoemd.

Want hoe sterk de technologie er ook op vooruitgaat, wie kaas maakt volgens oude tradities, die weet dat er zoveel natuurlijke factoren zijn die juist moeten zitten.
Zo beïnvloeden de kwaliteit van de melk, alsook het vochtgehalte, de luchtcirculatie en de temperatuur in de kaasmakerij en rijpingszaal de smaak van de kazen.

Ontdek onze kazen

Belgisch en dat smaak je...

De unieke smaak van een kaas, die krijg je o.m. door stremsel en zuursel toe te voegen aan de melk. Die melk is bij Flandrien Kaas Belgische melk wat op zich al een specifieke smaak oplevert. En het stremsel en het zuursel, dat is samen met onze eigen pekel (met water, zout en mineralen) een van de best bewaarde Flandrien Kaas-geheimen…

Tot slot is er natuurlijk ook de rijpingstijd van de kazen. Bij Flandrien Kaas hebben we er van bij het begin voor gekozen om onze kazen langer te laten rijpen dan andere goudse kazen en dat zorgt voor karakteristieke smaken.

Recepten met
Flandrien Kaas

Lees er meer over

Onze kazen
zijn lactosevrij en glutenvrij

Lees er meer over
Scenery
Wist je dat...

Wij in 2023 7 awards
gewonnen hebben?

Al jaren scoort Flandrien Kaas hoog bij de World Cheese Awards. In 2023 vielen we met maar liefst zeven kazen in de prijzen...