Van Dale vult karakter als volgt in:
ka·rak·ter (het; o; meervoud: karakters)
iemands eigenschappen; aard, inborst:
goede eigenschappen: die man heeft karakter; karakter tonen
Volgens anderen is het dan weer
‘anders dan anderen’, ‘iets wat kleur geeft’, ‘iets unieks’, ‘diepgang’,
‘passie’ of ‘iets wat niet wakker ligt van wat anderen denken’.
Welke verklaring je ook aan het woord geeft,
het is een eigenschap die Flandrien Kaas zich graag toedicht.
Want van bij het begin was het de bedoeling van Jan en Helga
om kazen te maken die zich onderscheiden.
Niet evident,
zo stelt ook Wim Opbrouck,
het gezicht van een nieuwe campagne rond karakter.
“Om karakter te tonen onder Goudse kazen,
moet je al beslagen op het ijs komen en
bovenal keuzes durven maken.
Flandrien Kaas doet dat.
Door te kiezen voor Wervik,
voor lokale melk,
voor het natuurlijke,
voor het pure vakmanschap.”
Wim heeft alvast een duidelijke kijk op karakter.
“Karakter is iets wat je een echte identiteit geeft.
Je hebt karakter nodig.
Karakter krijg je door opvoeding en cultuur.
Die opvoeding duwt je in een bepaalde richting.
En mijn richting, dat is:
heb respect voor goed eten,
voor kwalitatieve producten, voor mensen die dat product maken.
Mijn respect voor de mensen van Flandrien Kaas is dan ook groot.”
Wie voor karakter en kwaliteit gaat,
neemt niet altijd de makkelijkste weg.
“Kaas maken is een van de oude ambachten
waar heel veel kennis voor nodig is.
Het is een ongelofelijke aaneenschakeling
van natuurlijke processen die je moet beheersen.
Je moet daar jarenlange ervaring in hebben.”
“Bij Flandrien Kaas begint het al
bij de keuze van de melk bij de juiste lokale boer.
En ze blijven vasthouden aan de principes en tradities van het ambacht,
aan de nobele kunst van het kaasmaken.
Soms koppig,
maar uiteindelijk proef je wel het verschil."
We zullen dus vol overgave kwaliteitskaas blijven maken.
Op karakter.
Met karakter.
Want karakter,
dat proef je.