Belgische vlag Belgische vlag

Op mijn talloor:
Risotto met
Flandrien Jong

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de risottorijst toe en laat even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met het glas witte wijn en laat volledig inkoken.

Voeg de helft van de rundsfond toe en laat rustig inkoken zonder te veel te roeren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de fond toe, telkens wanneer het vocht opgenomen is. Stop met toevoegen als de rijst gaar is.

Snijd de paddenstoelen in hapklare stukken. Verwijder het vel van de Italiaanse worst, breek het vlees in stukken en bak in een pan met wat boter tot het bijna gaar is. Voeg daarna de paddenstoelen toe en stoof alles samen tot het gaar is.

Zet het vuur onder de risotto uit, rasp de Flandrien Jong erbij en roer goed door. De kaas smelt tot een romig en heerlijk cheesy geheel.

Meng de paddenstoelen en worst door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Serveertip

Werk alvorens te serveren af met fijngesneden peterselie.
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de risottorijst toe en laat even meestoven tot de korrels glazig zijn. Blus met het glas witte wijn en laat volledig inkoken.

Voeg de helft van de rundsfond toe en laat rustig inkoken zonder te veel te roeren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de fond toe, telkens wanneer het vocht opgenomen is. Stop met toevoegen als de rijst gaar is.

Snijd de paddenstoelen in hapklare stukken. Verwijder het vel van de Italiaanse worst, breek het vlees in stukken en bak in een pan met wat boter tot het bijna gaar is. Voeg daarna de paddenstoelen toe en stoof alles samen tot het gaar is.

Zet het vuur onder de risotto uit, rasp de Flandrien Jong erbij en roer goed door. De kaas smelt tot een romig en heerlijk cheesy geheel.

Meng de paddenstoelen en worst door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Serveertip

Werk alvorens te serveren af met fijngesneden peterselie.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…