Belgische vlag Belgische vlag

Cookameal:
Ovenschotel met orzo, linzen en Flandrien Gerijpt

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd de wortel, courgette en selder in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime stoofpan. Stoof de ui en selder zachtjes aan. Voeg de knoflook en courgette toe en laat nog 2 à 3 minuten meestoven. Breng op smaak met peper, zout, gedroogde chili en oregano.
Voeg de orzo en kerstomaten toe en roer goed door. Giet de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de orzo al dente is.

Roer de linzen, cannellinibonen en tomatenpuree door het mengsel. Voeg de geraspte Flandrien Gerijpt toe en meng alles goed door.

Stort het mengsel in een ovenschaal en verdeel de resterende geraspte Flandrien Gerijpt erover. Zet de schaal in de oven en laat 10 minuten bakken, tot de kaas goudbruin en licht krokant is.

Serveertip

Werk de schotel vlak voor het serveren af met verse tijm.
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd de wortel, courgette en selder in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime stoofpan. Stoof de ui en selder zachtjes aan. Voeg de knoflook en courgette toe en laat nog 2 à 3 minuten meestoven. Breng op smaak met peper, zout, gedroogde chili en oregano.
Voeg de orzo en kerstomaten toe en roer goed door. Giet de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de orzo al dente is.

Roer de linzen, cannellinibonen en tomatenpuree door het mengsel. Voeg de geraspte Flandrien Gerijpt toe en meng alles goed door.

Stort het mengsel in een ovenschaal en verdeel de resterende geraspte Flandrien Gerijpt erover. Zet de schaal in de oven en laat 10 minuten bakken, tot de kaas goudbruin en licht krokant is.

Serveertip

Werk de schotel vlak voor het serveren af met verse tijm.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!