Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Vurig Rood,
Dat proef je

Mimolette op zijn Vlaams

Flandrien Rouge, dat is ons eigenzinnige eerbetoon aan mimolettekaas,
culinair erfgoed uit Frans-Vlaanderen, de streek waar onze roots liggen.

Wij houden van Frans-Vlaanderen

Goede smaak
kent geen grenzen

In de luwte, aan weerskanten van de grens,
schittert Frans-Vlaanderen.

Grenzen zijn er relatief,
vriendschappen essentieel.
Een plek waar men nog de tijd neemt
om te proeven van tradities.

Wij gingen aan de slag met een eeuwenoud recept voor mimolette,
de roodzuivelkaas uit Frans-Vlaanderen.
We deden er koppig ons eigen ding mee.
Het resultaat smaakt bourgondisch en lekker.

Want goede smaak kent geen grenzen...

Wij houden van Frans-Vlaanderen

Rijke geschiedenis

Het was Lodewijk XIV die in de zeventiende eeuw aan de oorsprong lag van de mimolettekaas.
Nederlandse edammerkaas was toen erg populair bij de zuiderburen,
de Zonnekoning wilde er een eigen versie van.

En dus gingen de Fransen aan de slag, wat de kaas niet alleen een aparte smaak, maar ook een eigen oranjerode kleur gaf.
De mimolette was geboren...

Wij houden van Frans-Vlaanderen

Rijke kleur,
rijke smaak

Flandrien Kaas geeft nu zijn eigenzinnige touch
aan de eeuwenoude mimolettekaas.

Het resultaat is een karaktervolle roodzuivelkaas met
een volle smaak van umami, noten en honing.

Bovendien is hij lactosevrij en net als onze andere kazen verkrijgbaar in vier leeftijden: Jong, Gerijpt, Oud en Grand Cru.

Wij houden van Frans-Vlaanderen