45 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met een klontje boter, een scheutje melk en 150 g geraspte Flandrien Gerijpt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de kippengehaktballetjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel de puree gelijkmatig over de bodem. Schik de gebakken kippengehaktballetjes bovenop de puree.
Schil en snipper de ui. Was de preistengels en snijd ze in fijne ringetjes. Stoof de ui in een klontje boter, voeg de prei toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg de room en de blokjes Flandrien Gerijpt toe, en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het preimengsel over de gehaktballetjes in de ovenschaal. Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is en licht krokant.
45 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met een klontje boter, een scheutje melk en 150 g geraspte Flandrien Gerijpt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de kippengehaktballetjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel de puree gelijkmatig over de bodem. Schik de gebakken kippengehaktballetjes bovenop de puree.
Schil en snipper de ui. Was de preistengels en snijd ze in fijne ringetjes. Stoof de ui in een klontje boter, voeg de prei toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg de room en de blokjes Flandrien Gerijpt toe, en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Giet het preimengsel over de gehaktballetjes in de ovenschaal. Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is en licht krokant.
Een Italiaanse klassieker is altijd een goed idee! Stephanie Bex geeft er een vleugje Belgisch karakter aan toe met onze kazen. Proef onze ‘Flasagne’!
60 min.
4 pers.
Slecht weer buiten? Perfect! We brengen de warmte gewoon in huis met deze heerlijke ovenschotel met orzo, een rijke tomatensaus en Flandrien Gerijpt.
60 min.
4 pers.