Belgische vlag Belgische vlag

Lekker van bij ons:
Boekweitpizza met
Flandrien Oud

icon clock40 min.

icon persons4

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het boekweitmeel, water, Italiaanse kruiden en zout tot een glad beslag. Laat het mengsel vijf minuten rusten, zodat het steviger wordt.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het beslag per persoon uit tot dunne, goudbruine pizzabodems. bak één bodem per persoon.

Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes, de rode ui in dunne ringen en halveer de kerstomaatjes.

Leg de gebakken bodems op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met passata, kruid met peper en zout en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodems.

Bestrooi de pizza met de geraspte Flandrien Oud en druppel er nog wat olijfolie over.

Bak de pizza’s 15 minuten tot de kaas gesmolten is en de groenten gaar zijn.

Serveertip

Werk de pizza’s net voor het serveren af met verse rucola en wat extra Flandrien Oud voor een extra smaakvolle finishing touch.

icon clock40 min.

icon persons4

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het boekweitmeel, water, Italiaanse kruiden en zout tot een glad beslag. Laat het mengsel vijf minuten rusten, zodat het steviger wordt.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het beslag per persoon uit tot dunne, goudbruine pizzabodems. bak één bodem per persoon.

Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes, de rode ui in dunne ringen en halveer de kerstomaatjes.

Leg de gebakken bodems op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met passata, kruid met peper en zout en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodems.

Bestrooi de pizza met de geraspte Flandrien Oud en druppel er nog wat olijfolie over.

Bak de pizza’s 15 minuten tot de kaas gesmolten is en de groenten gaar zijn.

Serveertip

Werk de pizza’s net voor het serveren af met verse rucola en wat extra Flandrien Oud voor een extra smaakvolle finishing touch.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…