40 min.
4
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het boekweitmeel, water, Italiaanse kruiden en zout tot een glad beslag. Laat het mengsel vijf minuten rusten, zodat het steviger wordt.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het beslag per persoon uit tot dunne, goudbruine pizzabodems. bak één bodem per persoon.
Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes, de rode ui in dunne ringen en halveer de kerstomaatjes.
Leg de gebakken bodems op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met passata, kruid met peper en zout en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodems.
Bestrooi de pizza met de geraspte Flandrien Oud en druppel er nog wat olijfolie over.
Bak de pizza’s 15 minuten tot de kaas gesmolten is en de groenten gaar zijn.
40 min.
4
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het boekweitmeel, water, Italiaanse kruiden en zout tot een glad beslag. Laat het mengsel vijf minuten rusten, zodat het steviger wordt.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het beslag per persoon uit tot dunne, goudbruine pizzabodems. bak één bodem per persoon.
Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in reepjes, de rode ui in dunne ringen en halveer de kerstomaatjes.
Leg de gebakken bodems op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met passata, kruid met peper en zout en verdeel de groenten gelijkmatig over de bodems.
Bestrooi de pizza met de geraspte Flandrien Oud en druppel er nog wat olijfolie over.
Bak de pizza’s 15 minuten tot de kaas gesmolten is en de groenten gaar zijn.
Chef Bart Desmidt stak de handen uit de mouwen voor gehaktballetjes met een Vlaamse twist!
25 min.
4 pers.
Gevulde aardappelen van de barbecue? Altijd een goed idee! Krokant, smeuïg en vol van smaak, perfect als bijgerecht of gewoon om van te genieten.
45 min.
4 pers.