Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Pinsa met Flandrien Gerijpt, courgette, artisjok en citroenpesto met Flandrien Grand Cru

Djuna Moens:</br> Pinsa met Flandrien Gerijpt, courgette, artisjok en citroenpesto met Flandrien Grand Cru
Bekijk hier de receptvideo

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bestrijk de pinsabodem met zure room en strooi er de geraspte Flandrien Gerijpt over. Plaats de pinsa in de oven en bak af zoals aangegeven op de verpakking (ongeveer 5 minuten).

Maak ondertussen de citroenpesto: doe de Flandrien Grand Cru, pijnboompitten, look, citroensap, basilicum en olijfolie in een blender of keukenrobot. Mix kort tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de courgette, snijd in de lengte in twee en vervolgens in halve maantjes. Bestrijk de courgetteschijfjes met een beetje olijfolie en gril kort aan beide kanten in een grillpan.

Haal de pinsa uit de oven. Beleg met gegrilde courgette, artisjokharten en enkele lepels citroenpesto. Werk af met citroenzeste, geroosterde pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Serveertip

Overgebleven citroenpesto? Bewaar in een glazen potje in de koelkast (3-5 dagen).
Ook lekker als dip of broodbeleg.
Djuna Moens:</br> Pinsa met Flandrien Gerijpt, courgette, artisjok en citroenpesto met Flandrien Grand Cru
Bekijk hier de receptvideo

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bestrijk de pinsabodem met zure room en strooi er de geraspte Flandrien Gerijpt over. Plaats de pinsa in de oven en bak af zoals aangegeven op de verpakking (ongeveer 5 minuten).

Maak ondertussen de citroenpesto: doe de Flandrien Grand Cru, pijnboompitten, look, citroensap, basilicum en olijfolie in een blender of keukenrobot. Mix kort tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de courgette, snijd in de lengte in twee en vervolgens in halve maantjes. Bestrijk de courgetteschijfjes met een beetje olijfolie en gril kort aan beide kanten in een grillpan.

Haal de pinsa uit de oven. Beleg met gegrilde courgette, artisjokharten en enkele lepels citroenpesto. Werk af met citroenzeste, geroosterde pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Serveertip

Overgebleven citroenpesto? Bewaar in een glazen potje in de koelkast (3-5 dagen).
Ook lekker als dip of broodbeleg.
Scenery
Wist je dat...

Wij in 2024 6 awards
gewonnen hebben?

Al jaren scoort Flandrien Kaas hoog bij de World Cheese Awards. In 2024 vielen we met maar liefst zes kazen in de prijzen...