25 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Beboter de quichevormpjes en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg weg aan de randen en prik enkele gaatjes in de bodems met een vork.
Klop in een mengkom de eieren los met de room en de geraspte Flandrien Jong. Kruid met peper en zout.
Spoel de asperges en snijd de aspergetips eraf. Verdeel de tips over de quichevormpjes. Snijd de overige asperges op in kleine stukjes en verdeel over de 4 vormpjes. Giet het ei-roommengsel in de vormpjes, tot net onder de rand. Hak de bieslook fijn en strooi over elk vormpje.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven, laat enkele minuten afkoelen en ontvorm voorzichtig. Serveer lauw.
25 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Beboter de quichevormpjes en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg weg aan de randen en prik enkele gaatjes in de bodems met een vork.
Klop in een mengkom de eieren los met de room en de geraspte Flandrien Jong. Kruid met peper en zout.
Spoel de asperges en snijd de aspergetips eraf. Verdeel de tips over de quichevormpjes. Snijd de overige asperges op in kleine stukjes en verdeel over de 4 vormpjes. Giet het ei-roommengsel in de vormpjes, tot net onder de rand. Hak de bieslook fijn en strooi over elk vormpje.
Bak de quiches 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven, laat enkele minuten afkoelen en ontvorm voorzichtig. Serveer lauw.
Een klassieker met karakter. Deze croque combineert zuiderse flair met Belgische pit.
10 min.
1 pers.
Bij een salade denk jij automatisch aan zwoele zomerse temperaturen, toch?
15 min.
4 pers.