Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Cannelloni met gehakt
en Flandrien Jong

icon clock55 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Fruit beide glazig in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, en peper en zout. Bind de laurier en tijm samen en leg ze in de saus. Laat het sudderen maar beginnen!

Meng ondertussen het gehakt met een volledig ei. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe, samen met de geraspte Flandrien Jong. Indien nodig kruid je nog wat bij met peper en zout. Proeven is dus de boodschap. Schep daarna het gehakt in een spuitzak met een brede mond en vul er de cannellonibuisjes mee. Wees voorzichtig dat ze niet breken!

Schep een bodem tomatensaus in je allermooiste ovenschaal. Schik er de gevulde cannelloni voorzichtig in en lepel er de rest van de saus over.
Verdeel nog de geraspte Flandrien Jong erover en zet 35 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes. Genieten maar.

Bereidingstip

Je voegt de verse basilicumblaadjes pas op het einde toe aan je cannelloni, omdat ze veel van hun smaak verliezen wanneer ze te lang verwarmd worden.

icon clock55 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Fruit beide glazig in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder, en peper en zout. Bind de laurier en tijm samen en leg ze in de saus. Laat het sudderen maar beginnen!

Meng ondertussen het gehakt met een volledig ei. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe, samen met de geraspte Flandrien Jong. Indien nodig kruid je nog wat bij met peper en zout. Proeven is dus de boodschap. Schep daarna het gehakt in een spuitzak met een brede mond en vul er de cannellonibuisjes mee. Wees voorzichtig dat ze niet breken!

Schep een bodem tomatensaus in je allermooiste ovenschaal. Schik er de gevulde cannelloni voorzichtig in en lepel er de rest van de saus over.
Verdeel nog de geraspte Flandrien Jong erover en zet 35 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes. Genieten maar.

Bereidingstip

Je voegt de verse basilicumblaadjes pas op het einde toe aan je cannelloni, omdat ze veel van hun smaak verliezen wanneer ze te lang verwarmd worden.
Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.