Belgische vlag Belgische vlag

Wim Ballieu:
Orloffgebraad met doperwtjes,
champignonroomsaus, puree
en Flandrien Jong

Wim Ballieu: <br/>Orloffgebraad met doperwtjes, <br/>champignonroomsaus, puree <br/>en Flandrien Jong
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Maak om de 0,5 cm enveloppes of diepe sneetjes in het stuk varkensrug tot net niet op de bodem. Vraag eventueel aan je slager om dit voor jou te doen.

Halveer de sneetjes ham en de plakjes Flandrien Jong. Steek tussen het eerste flapje een plakje kaas en een plakje ham. Sla vervolgens een flapje over en steek opnieuw ham en kaas tussen het volgende flapje. Herhaal tot heel het stuk vlees volledig gevuld is. Bedek het vlees met de lapjes gerookt spek en bindt het vervolgens op met keukentouw.

Neem een ruime ovenschaal en boter deze in. Leg het orloffgebraad in de schaal, leg er een takje rozemarijn op, kruid het met peper en zout en laat het 60 à 70 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Schil de aardappelen en de koolrabi’s. Snijd ze in stukken en meng er een scheutje olijfolie en een snuif zout onder. Schik de groenten bij het orloffgebraad in de ovenschaal.

Blancheer de erwtjes 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze af onder koud, stromend water. Laat uitlekken en stoof ze vervolgens samen met de helft van de sjalot aan in een klontje boter. Kruid af met peper.

Stoof de andere helft van de sjalot en het teentje look aan in een klontje boter. Voeg de plakjes champignon toe en laat even bakken. Bevochtig vervolgens met de fond, de sojasaus en de room. Laat even inkoken en kruid de champignonsaus nog met peper.

Serveertip

Snijd het orloffgebraad in plakken. Schik het mooi op borden. Serveer met de aardappelen, de koolrabi, de erwtjes en de champignonsaus.
Wim Ballieu: <br/>Orloffgebraad met doperwtjes, <br/>champignonroomsaus, puree <br/>en Flandrien Jong
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Maak om de 0,5 cm enveloppes of diepe sneetjes in het stuk varkensrug tot net niet op de bodem. Vraag eventueel aan je slager om dit voor jou te doen.

Halveer de sneetjes ham en de plakjes Flandrien Jong. Steek tussen het eerste flapje een plakje kaas en een plakje ham. Sla vervolgens een flapje over en steek opnieuw ham en kaas tussen het volgende flapje. Herhaal tot heel het stuk vlees volledig gevuld is. Bedek het vlees met de lapjes gerookt spek en bindt het vervolgens op met keukentouw.

Neem een ruime ovenschaal en boter deze in. Leg het orloffgebraad in de schaal, leg er een takje rozemarijn op, kruid het met peper en zout en laat het 60 à 70 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Schil de aardappelen en de koolrabi’s. Snijd ze in stukken en meng er een scheutje olijfolie en een snuif zout onder. Schik de groenten bij het orloffgebraad in de ovenschaal.

Blancheer de erwtjes 2 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze af onder koud, stromend water. Laat uitlekken en stoof ze vervolgens samen met de helft van de sjalot aan in een klontje boter. Kruid af met peper.

Stoof de andere helft van de sjalot en het teentje look aan in een klontje boter. Voeg de plakjes champignon toe en laat even bakken. Bevochtig vervolgens met de fond, de sojasaus en de room. Laat even inkoken en kruid de champignonsaus nog met peper.

Serveertip

Snijd het orloffgebraad in plakken. Schik het mooi op borden. Serveer met de aardappelen, de koolrabi, de erwtjes en de champignonsaus.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…