Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Croque met
Flandrien Gerijpt, bramencompote en verse tijm

Djuna Moens:<br/> Croque met<br/> Flandrien Gerijpt, bramencompote en verse tijm
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Houd een paar braambessen apart voor de afwerking. Doe de rest van de braambessen in een steelpannetje met de suiker en een scheutje water. Laat zachtjes inkoken tot een compote en zet opzij.

Beleg 2 sneden brood met de sneetjes Flandrien Gerijpt. Voeg een laagje bramencompote toe en strooi er enkele tijmblaadjes over. Leg de overige sneden brood erbovenop.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de croques aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Werk af met verse tijmblaadjes en de achtergehouden braambessen als garnering.

Serveertip

Nog wat bramencompote over?
Gebruik het als topping voor yoghurt met muesli bij het ontbijt. Heerlijk!
Djuna Moens:<br/> Croque met<br/> Flandrien Gerijpt, bramencompote en verse tijm
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Houd een paar braambessen apart voor de afwerking. Doe de rest van de braambessen in een steelpannetje met de suiker en een scheutje water. Laat zachtjes inkoken tot een compote en zet opzij.

Beleg 2 sneden brood met de sneetjes Flandrien Gerijpt. Voeg een laagje bramencompote toe en strooi er enkele tijmblaadjes over. Leg de overige sneden brood erbovenop.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de croques aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Werk af met verse tijmblaadjes en de achtergehouden braambessen als garnering.

Serveertip

Nog wat bramencompote over?
Gebruik het als topping voor yoghurt met muesli bij het ontbijt. Heerlijk!
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.