Belgische vlag Belgische vlag

Kathleen Brenders:
Macaroni met witloof
en Flandrien Gerijpt

Kathleen Brenders: <br/>Macaroni met witloof <br/> en Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons4 - 5 pers.

Bereidingswijze

Stoof de gesneden stronkjes witloof aan in een ruime pan met een klontje boter en wat peper en zout, tot ze mals zijn. Haal het witloof uit de pan en houd het apart.

Voeg aan dezelfde pan de bloem en de boter toe, meng door elkaar en laat gedurende een minuutje samen bakken. Voeg dan geleidelijk de melk en de kippenbouillon toe en roer alles goed los met een garde.

Voeg de macaroni toe aan de pan en laat deze gedurende ongeveer 10 minuten garen in de saus. Roer af en toe en zorg dat de macaroni niet aan de bodem gaat plakken.

Rasp een deel van een blok Flandrien Gerijpt, voeg toe aan de pan, en meng hem onder de macaroni zodat hij smelt.

Voeg ook de gestoofde witloof toe samen met de hamblokjes. Meng alles goed door elkaar, en laat de pan nog even goed opwarmen. Proef de macaroni en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Kathleen Brenders: <br/>Macaroni met witloof <br/> en Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons4 - 5 pers.

Bereidingswijze

Stoof de gesneden stronkjes witloof aan in een ruime pan met een klontje boter en wat peper en zout, tot ze mals zijn. Haal het witloof uit de pan en houd het apart.

Voeg aan dezelfde pan de bloem en de boter toe, meng door elkaar en laat gedurende een minuutje samen bakken. Voeg dan geleidelijk de melk en de kippenbouillon toe en roer alles goed los met een garde.

Voeg de macaroni toe aan de pan en laat deze gedurende ongeveer 10 minuten garen in de saus. Roer af en toe en zorg dat de macaroni niet aan de bodem gaat plakken.

Rasp een deel van een blok Flandrien Gerijpt, voeg toe aan de pan, en meng hem onder de macaroni zodat hij smelt.

Voeg ook de gestoofde witloof toe samen met de hamblokjes. Meng alles goed door elkaar, en laat de pan nog even goed opwarmen. Proef de macaroni en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!