20 min.
4 - 5 pers.
Stoof de gesneden stronkjes witloof aan in een ruime pan met een klontje boter en wat peper en zout, tot ze mals zijn. Haal het witloof uit de pan en houd het apart.
Voeg aan dezelfde pan de bloem en de boter toe, meng door elkaar en laat gedurende een minuutje samen bakken. Voeg dan geleidelijk de melk en de kippenbouillon toe en roer alles goed los met een garde.
Voeg de macaroni toe aan de pan en laat deze gedurende ongeveer 10 minuten garen in de saus. Roer af en toe en zorg dat de macaroni niet aan de bodem gaat plakken.
Rasp een deel van een blok Flandrien Gerijpt, voeg toe aan de pan, en meng hem onder de macaroni zodat hij smelt.
Voeg ook de gestoofde witloof toe samen met de hamblokjes. Meng alles goed door elkaar, en laat de pan nog even goed opwarmen. Proef de macaroni en kruid naar smaak bij met peper en zout.
20 min.
4 - 5 pers.
Stoof de gesneden stronkjes witloof aan in een ruime pan met een klontje boter en wat peper en zout, tot ze mals zijn. Haal het witloof uit de pan en houd het apart.
Voeg aan dezelfde pan de bloem en de boter toe, meng door elkaar en laat gedurende een minuutje samen bakken. Voeg dan geleidelijk de melk en de kippenbouillon toe en roer alles goed los met een garde.
Voeg de macaroni toe aan de pan en laat deze gedurende ongeveer 10 minuten garen in de saus. Roer af en toe en zorg dat de macaroni niet aan de bodem gaat plakken.
Rasp een deel van een blok Flandrien Gerijpt, voeg toe aan de pan, en meng hem onder de macaroni zodat hij smelt.
Voeg ook de gestoofde witloof toe samen met de hamblokjes. Meng alles goed door elkaar, en laat de pan nog even goed opwarmen. Proef de macaroni en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Geniet van een echte klassieker! Deze ovenschotel met witloof, ham en een romige kaassaus op basis van Flandrien Jong brengt pure nostalgie op tafel.
60 min.
2 pers.
Een hartig en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Knapperig, smeuïg en heerlijk bij elke maaltijd!
35 min.
4 pers.