60 min.
2 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het harde, bittere gedeelte onderaan de witloofstronkjes weg. Stoof het witloof in een pan met enkele klontjes boter en een scheutje water. Laat verder garen met een deksel op de pan. Haal de witloofstronkjes uit de pan en laat goed uitlekken. Bak ze daarna kort aan alle kanten goudbruin in een pan met een extra klontje boter.
Smelt 15 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Houd een vierde van de geraspte Flandrien Jong apart en voeg de rest toe aan de saus. Meng tot een gladde kaassaus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje ham en schik de rolletjes naast elkaar in een vuurvaste schaal. Giet de kaassaus erover en strooi de achtergehouden Flandrien Jong eroverheen.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 minuten bakken, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
60 min.
2 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het harde, bittere gedeelte onderaan de witloofstronkjes weg. Stoof het witloof in een pan met enkele klontjes boter en een scheutje water. Laat verder garen met een deksel op de pan. Haal de witloofstronkjes uit de pan en laat goed uitlekken. Bak ze daarna kort aan alle kanten goudbruin in een pan met een extra klontje boter.
Smelt 15 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend met een garde de melk toe en laat de saus indikken op een zacht vuur. Houd een vierde van de geraspte Flandrien Jong apart en voeg de rest toe aan de saus. Meng tot een gladde kaassaus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje ham en schik de rolletjes naast elkaar in een vuurvaste schaal. Giet de kaassaus erover en strooi de achtergehouden Flandrien Jong eroverheen.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 minuten bakken, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Gehaktballetjes gevuld met de aroma's van Flandrien Gerijpt, geserveerd in een zachte stoofvleessaus. Een ideaal gerecht voor een mooi familiemoment.
60 min.
4 pers.
Een heerlijk authentiek recept dat 500 jaar teruggaat? Flandrien Kaas vormt de kers op de taart!
100 min.
4 pers.