35 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Versnipper de bosuitjes. Was de prei en snijd zowel het wit als het groen van de prei fijn. Doe wat bakboter in een kookpot en stoof de prei lichtjes aan.
Vul de ovenschotel eerst met een laag prei. Leg de helft van de krieltjes bovenop de prei en bedek rijkelijk met de sneetjes Italiaanse ham. Bedek deze laag met de andere helft van de krieltjes.
Neem een mengkom en meng de zure room, de eieren en de helft van geraspte Flandrien Kaas door elkaar. Kruid af met peper en zout.
Stort de kaasmengeling uit over je ovenschotel.
Strooi er de overige Flandrien Kaas bovenop. Schuif je ovenschotel 20 minuten onder een hete grill.
Werk af met de fijngesnipperde bosuitjes.
35 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Versnipper de bosuitjes. Was de prei en snijd zowel het wit als het groen van de prei fijn. Doe wat bakboter in een kookpot en stoof de prei lichtjes aan.
Vul de ovenschotel eerst met een laag prei. Leg de helft van de krieltjes bovenop de prei en bedek rijkelijk met de sneetjes Italiaanse ham. Bedek deze laag met de andere helft van de krieltjes.
Neem een mengkom en meng de zure room, de eieren en de helft van geraspte Flandrien Kaas door elkaar. Kruid af met peper en zout.
Stort de kaasmengeling uit over je ovenschotel.
Strooi er de overige Flandrien Kaas bovenop. Schuif je ovenschotel 20 minuten onder een hete grill.
Werk af met de fijngesnipperde bosuitjes.
Slecht weer buiten? Perfect! We brengen de warmte gewoon in huis met deze heerlijke ovenschotel met orzo, een rijke tomatensaus en Flandrien Gerijpt.
60 min.
4 pers.
Een heerlijk authentiek recept dat 500 jaar teruggaat? Flandrien Kaas vormt de kers op de taart!
100 min.
4 pers.