Belgische vlag Belgische vlag

Ovenschotel met krieltjes, prei en Flandrien Gerijpt

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Versnipper de bosuitjes. Was de prei en snijd zowel het wit als het groen van de prei fijn. Doe wat bakboter in een kookpot en stoof de prei lichtjes aan.

Vul de ovenschotel eerst met een laag prei. Leg de helft van de krieltjes bovenop de prei en bedek rijkelijk met de sneetjes Italiaanse ham. Bedek deze laag met de andere helft van de krieltjes.

Neem een mengkom en meng de zure room, de eieren en de helft van geraspte Flandrien Kaas door elkaar. Kruid af met peper en zout.

Stort de kaasmengeling uit over je ovenschotel.
Strooi er de overige Flandrien Kaas bovenop. Schuif je ovenschotel 20 minuten onder een hete grill.
Werk af met de fijngesnipperde bosuitjes.

Bereidingstip

Hou je van een extra krakende korst?
Door de kaas te mengen met paneermeel en mosterd, geef je je geliefde topping nog meer crunch en smaak.

icon clock35 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen. Versnipper de bosuitjes. Was de prei en snijd zowel het wit als het groen van de prei fijn. Doe wat bakboter in een kookpot en stoof de prei lichtjes aan.

Vul de ovenschotel eerst met een laag prei. Leg de helft van de krieltjes bovenop de prei en bedek rijkelijk met de sneetjes Italiaanse ham. Bedek deze laag met de andere helft van de krieltjes.

Neem een mengkom en meng de zure room, de eieren en de helft van geraspte Flandrien Kaas door elkaar. Kruid af met peper en zout.

Stort de kaasmengeling uit over je ovenschotel.
Strooi er de overige Flandrien Kaas bovenop. Schuif je ovenschotel 20 minuten onder een hete grill.
Werk af met de fijngesnipperde bosuitjes.

Bereidingstip

Hou je van een extra krakende korst?
Door de kaas te mengen met paneermeel en mosterd, geef je je geliefde topping nog meer crunch en smaak.
Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!