Belgische vlag Belgische vlag

Lekker van bij ons:
Gevulde aardappelen op
de barbecue met spek
en Flandrien Oud

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig; schillen is niet nodig. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen direct te poffen op de barbecue, of ze eerst 10 minuten te koken in water. Laat ze daarna afkoelen.

Halveer de afgekoelde aardappelen en hol ze voorzichtig uit met een lepel, waarbij je een rand overlaat voor de stevigheid. Bewaar het verwijderde aardappelkruim in een kom.

Bak de spekblokjes in een pan tot ze krokant zijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak het aardappelkruim fijn en meng dit met de crème fraîche, lente-ui, geraspte Flandrien Oud en de gebakken spekjes. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats de uitgeholde aardappelhelften op een vuurvaste schaal die geschikt is voor de barbecue. Als je geen vuurvaste schaal hebt, kun je de aardappelen direct op het rooster leggen. Vul de aardappelen met het voorbereide mengsel.

Plaats de gevulde aardappelen op de barbecue en bak ze met gesloten deksel gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze door en door warm zijn en een goudbruin korstje hebben.

Bereidingstip

Geen barbecueweer? Geen probleem! Je kunt de gevulde aardappelen ook in een voorverwarmde oven op 200°C bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

icon clock45 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig; schillen is niet nodig. Je kunt ervoor kiezen om de aardappelen direct te poffen op de barbecue, of ze eerst 10 minuten te koken in water. Laat ze daarna afkoelen.

Halveer de afgekoelde aardappelen en hol ze voorzichtig uit met een lepel, waarbij je een rand overlaat voor de stevigheid. Bewaar het verwijderde aardappelkruim in een kom.

Bak de spekblokjes in een pan tot ze krokant zijn. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Hak het aardappelkruim fijn en meng dit met de crème fraîche, lente-ui, geraspte Flandrien Oud en de gebakken spekjes. Breng op smaak met peper en zout.

Plaats de uitgeholde aardappelhelften op een vuurvaste schaal die geschikt is voor de barbecue. Als je geen vuurvaste schaal hebt, kun je de aardappelen direct op het rooster leggen. Vul de aardappelen met het voorbereide mengsel.

Plaats de gevulde aardappelen op de barbecue en bak ze met gesloten deksel gedurende 20 tot 25 minuten, tot ze door en door warm zijn en een goudbruin korstje hebben.

Bereidingstip

Geen barbecueweer? Geen probleem! Je kunt de gevulde aardappelen ook in een voorverwarmde oven op 200°C bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.