Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Croque met Flandrien Gerijpt, geroosterde paprika en pesto

Djuna Moens:<br> Croque met Flandrien Gerijpt, geroosterde paprika en pesto
Bekijk hier de receptvideo

icon clock10 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in brede repen. Besmeer 2 sneetjes brood met pesto. Beleg ze met een sneetje Flandrien Gerijpt, enkele reepjes paprika en wat geroosterde pijnboompitten. Leg de andere 2 sneetjes brood erbovenop.

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de croques aan beide kanten goudbruin en krokant. Duw eventueel lichtjes aan tijdens het bakken.

Haal uit de pan, snijd diagonaal door en werk af met verse basilicumblaadjes en extra pijnboompitten.

Serveertip

Voor een zachtere smaak kan je Flandrien Gerijpt vervangen door een sneetje Flandrien Jong. Ideaal voor kinderen of wie van milde kazen houdt.
Djuna Moens:<br> Croque met Flandrien Gerijpt, geroosterde paprika en pesto
Bekijk hier de receptvideo

icon clock10 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in brede repen. Besmeer 2 sneetjes brood met pesto. Beleg ze met een sneetje Flandrien Gerijpt, enkele reepjes paprika en wat geroosterde pijnboompitten. Leg de andere 2 sneetjes brood erbovenop.

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de croques aan beide kanten goudbruin en krokant. Duw eventueel lichtjes aan tijdens het bakken.

Haal uit de pan, snijd diagonaal door en werk af met verse basilicumblaadjes en extra pijnboompitten.

Serveertip

Voor een zachtere smaak kan je Flandrien Gerijpt vervangen door een sneetje Flandrien Jong. Ideaal voor kinderen of wie van milde kazen houdt.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…