Belgische vlag Belgische vlag

Flandrien Kaas, vaste waarde op de World Cheese Awards

In 2013 kwamen Jan en Helga Desmet voor het eerst met een eigen Flandrien-kaas op de markt.
De kazen scheerden meteen hoge toppen: in 2014 scoorde de Flandrien Oud meteen twee medailles op de World Cheese Awards. Sindsdien rijft Flandrien Kaas bijna jaarlijks prijzen binnen op deze officieuze wereldkampioenschappen van de kaas.

World Cheese Awards

Het officieuze wereldkampioenschap kaas

De World Cheese Awards zijn het jaarlijkse toptreffen voor kaasmakers uit de hele wereld. Een jury van professionals verzamelt elk jaar om anoniem ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de editie van 2022 namen ruim 4.400 kazen uit 42 landen deel, die werden beoordeeld door een jury van liefst 250 kaasexperts. Vervolgens kent de jury prijzen toe in verschillende categorieƫn. Traditioneel dingt Flandrien Kaas mee in de categorie van 'harde goudse kazen'.

World Cheese Awards

De prijzenkast van Flandrien Kaas

De afgelopen jaren werden de kazen van Flandrien Kaas al verschillende keren bekroond door de internationale jury. Het zorgt ervoor dat we intussen ... medailles in onze prijzenkast staan hebben.
Zo ontvingen we op de laatste editie van de World Cheese Awards in Wales (najaar 2022) drie awards. Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een gouden medaille bekroond. Flandrien Gerijpt (6 maanden oud) kreeg van de jury een zilveren medaille en Flandrien Grand Cru (18 maanden) was goed voor een bronzen medaille.

Dat onze kazen al meermaals in de prijzen vielen is uiteraard fijn. We zien het als een waardering voor het harde werk van ons hele team.

World Cheese Awards

Stimulans om te blijven groeien

Dat onze kazen al meermaals in de prijzen vielen is uiteraard fijn. We zien het als een waardering voor het harde werk van ons hele team. Want kaas maken, dat is een ploegsport, elke schakel in het proces is belangrijk. Als we dus de erkenning krijgen dat onze kazen als wereldtoppers gezien worden, dan zijn we ook dankbaar naar onze medewerkers toe. En tegelijk zet het ons aan om nog beter te doen, om onze smaken nog rijker en voller te maken, om de lat nog hoger te leggen. Want voor gepassioneerde kaasmakers als onze Flandriens, is het werk nooit af...

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.