Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien Kaas, vaste waarde op de World Cheese Awards

In 2013 kwamen Jan en Helga Desmet voor het eerst
met een eigen Flandrien Kaas op de markt.
De kazen scheerden meteen hoge toppen: in 2014 scoorde de Flandrien Oud meteen twee medailles op de World Cheese Awards. Sindsdien rijft Flandrien Kaas bijna jaarlijks prijzen binnen op deze officieuze
wereldkampioenschappen van de kaas.

World Cheese Awards

Het officieuze wereldkampioenschap kaas

De World Cheese Awards zijn het jaarlijkse toptreffen voor kaasmakers uit de hele wereld. Een jury van professionals verzamelt elk jaar om anoniem ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de editie van 2023 namen ruim 4.400 kazen uit 42 landen deel, die werden beoordeeld door een jury van liefst 250 kaasexperts. Vervolgens kent de jury prijzen toe in verschillende categorieƫn. Traditioneel dingt Flandrien Kaas mee in de categorie van 'harde goudse kazen'.

World Cheese Awards

De prijzenkast van Flandrien Kaas

De afgelopen jaren werden de kazen van Flandrien Kaas al verschillende keren bekroond door de internationale jury.
Zo ontvingen we op de laatste editie van de World Cheese Awards in het Noorse Trondheim (najaar 2023) maar liefst zeven (!) awards.

Goud voor Flandrien Oud
Zilver voor Flandrien Jong
Zilver voor Flandrien Rouge Jong
Zilver voor Flandrien Rouge Oud
Brons voor Flandrien Gerijpt
Brons voor Flandrien Rouge Gerijpt
Brons voor Flandrien Rouge Grand Cru

Dat onze kazen al meermaals in de prijzen vielen is uiteraard fijn. We zien het als een waardering voor het harde werk van ons hele team.

World Cheese Awards

Stimulans om te blijven groeien

Dat onze kazen al meermaals in de prijzen vielen is uiteraard fijn. We zien het als een waardering voor het harde werk van ons hele team. Want kaas maken, dat is een ploegsport, elke schakel in het proces is belangrijk. Als we dus de erkenning krijgen dat onze kazen als wereldtoppers gezien worden, dan zijn we ook dankbaar naar onze medewerkers toe. En tegelijk zet het ons aan om nog beter te doen, om onze smaken nog rijker en voller te maken, om de lat nog hoger te leggen. Want voor gepassioneerde kaasmakers als onze Flandriens, is het werk nooit af...

Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?