Belgische vlag Belgische vlag

Bert Meewis:
Quiche met witloof,
ham en Flandrien Gerijpt

Bert Meewis: <br/>Quiche met witloof,  <br/>ham en Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Meng de bloem, boter, een ei, een snufje zout, en een scheutje water in een kom. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel deze in plasticfolie en laat anderhalf uur opstijven in de koelkast.

Terwijl het deeg rust, snijd je de witloofstronkjes fijn. Stoof de snippers aan in een beetje boter en breng op smaak met suiker, peper en zout. Laat het gestoofde witloof vervolgens uitlekken in een zeef en afkoelen.
Maak het roommengsel door de room te mengen met het ei, de eidooiers, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Mix het geheel glad met een staafmixer. Rasp de kaas.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg voorzichtig in een bakvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.

Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met het afgekoelde witloof over de bodem van het deeg. Giet het roommengsel over de vulling en bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de quiche 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, tot de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.

Serveertip

Snijd de quiche in stukken en serveer warm.
Bert Meewis: <br/>Quiche met witloof,  <br/>ham en Flandrien Gerijpt
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Meng de bloem, boter, een ei, een snufje zout, en een scheutje water in een kom. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel deze in plasticfolie en laat anderhalf uur opstijven in de koelkast.

Terwijl het deeg rust, snijd je de witloofstronkjes fijn. Stoof de snippers aan in een beetje boter en breng op smaak met suiker, peper en zout. Laat het gestoofde witloof vervolgens uitlekken in een zeef en afkoelen.
Maak het roommengsel door de room te mengen met het ei, de eidooiers, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Mix het geheel glad met een staafmixer. Rasp de kaas.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg voorzichtig in een bakvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.

Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met het afgekoelde witloof over de bodem van het deeg. Giet het roommengsel over de vulling en bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de quiche 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, tot de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.

Serveertip

Snijd de quiche in stukken en serveer warm.
Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…