60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de bloem, boter, een ei, een snufje zout, en een scheutje water in een kom. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel deze in plasticfolie en laat anderhalf uur opstijven in de koelkast.
Terwijl het deeg rust, snijd je de witloofstronkjes fijn. Stoof de snippers aan in een beetje boter en breng op smaak met suiker, peper en zout. Laat het gestoofde witloof vervolgens uitlekken in een zeef en afkoelen.
Maak het roommengsel door de room te mengen met het ei, de eidooiers, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Mix het geheel glad met een staafmixer. Rasp de kaas.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg voorzichtig in een bakvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.
Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met het afgekoelde witloof over de bodem van het deeg. Giet het roommengsel over de vulling en bestrooi als laatste met de geraspte kaas.
Bak de quiche 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, tot de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.
60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng de bloem, boter, een ei, een snufje zout, en een scheutje water in een kom. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, wikkel deze in plasticfolie en laat anderhalf uur opstijven in de koelkast.
Terwijl het deeg rust, snijd je de witloofstronkjes fijn. Stoof de snippers aan in een beetje boter en breng op smaak met suiker, peper en zout. Laat het gestoofde witloof vervolgens uitlekken in een zeef en afkoelen.
Maak het roommengsel door de room te mengen met het ei, de eidooiers, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Mix het geheel glad met een staafmixer. Rasp de kaas.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een licht bebloemd oppervlak. Leg het deeg voorzichtig in een bakvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.
Snijd de ham in reepjes en verdeel deze samen met het afgekoelde witloof over de bodem van het deeg. Giet het roommengsel over de vulling en bestrooi als laatste met de geraspte kaas.
Bak de quiche 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C, tot de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.
Een heerlijk authentiek recept dat 500 jaar teruggaat? Flandrien Kaas vormt de kers op de taart!
100 min.
4 pers.
Witloofrolletjes met gandaham en een korst van Flandrien Gerijpt, geserveerd met knolselderstoemp. Pure Belgische gezelligheid!
40 min.
4 pers.