Belgische vlag Belgische vlag

Stephanie Bex:
Lasagne met
Flandrien Gerijpt en
Flandrien Oud

Stephanie Bex:<br/> Lasagne met<br/> Flandrien Gerijpt en<br/> Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Versnipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Stoof de gesneden groentjes zacht in een scheutje olijfolie, voeg het gehakt toe en bak mooi rul. Blus met een scheutje rode wijn en passata, kruid met Italiaanse kruiden, peper & zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Maak vervolgens een smeuïge bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe en roer de bechamelsaus tot een gladde, dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Vul de ovenschaal eerst met een laagje tomatensaus op de bodem. Bedek vervolgens met lasagnevellen, lepel er een laagje bechamelsaus bovenop en schik er tot slot enkele sneetjes Flandrien Gerijpt over. Herhaal alle stappen tot de schotel rijkelijk gevuld is.

Bestrooi nog de geraspte Flandrien Oud erover en zet 35 minuten in de oven. Klaar? Smullen maar!

Bereidingstip

Dit gerecht is ideaal om van tevoren te bereiden voor een etentje of tijdens drukke dagen wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Ongebakken kun je het maximaal één dag in de koelkast bewaren, en gebakken blijft het 2 tot 3 dagen goed, zolang het goed afgedekt is. Door het in de koelkast te bewaren, trekken de smaken er nog beter in en krijgt het gerecht een stevigere textuur. Win-win dus!
Stephanie Bex:<br/> Lasagne met<br/> Flandrien Gerijpt en<br/> Flandrien Oud
Bekijk hier de receptvideo

icon clock60 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Versnipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Stoof de gesneden groentjes zacht in een scheutje olijfolie, voeg het gehakt toe en bak mooi rul. Blus met een scheutje rode wijn en passata, kruid met Italiaanse kruiden, peper & zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Maak vervolgens een smeuïge bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe en roer de bechamelsaus tot een gladde, dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Vul de ovenschaal eerst met een laagje tomatensaus op de bodem. Bedek vervolgens met lasagnevellen, lepel er een laagje bechamelsaus bovenop en schik er tot slot enkele sneetjes Flandrien Gerijpt over. Herhaal alle stappen tot de schotel rijkelijk gevuld is.

Bestrooi nog de geraspte Flandrien Oud erover en zet 35 minuten in de oven. Klaar? Smullen maar!

Bereidingstip

Dit gerecht is ideaal om van tevoren te bereiden voor een etentje of tijdens drukke dagen wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Ongebakken kun je het maximaal één dag in de koelkast bewaren, en gebakken blijft het 2 tot 3 dagen goed, zolang het goed afgedekt is. Door het in de koelkast te bewaren, trekken de smaken er nog beter in en krijgt het gerecht een stevigere textuur. Win-win dus!
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.