60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Versnipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Stoof de gesneden groentjes zacht in een scheutje olijfolie, voeg het gehakt toe en bak mooi rul. Blus met een scheutje rode wijn en passata, kruid met Italiaanse kruiden, peper & zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak vervolgens een smeuïge bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe en roer de bechamelsaus tot een gladde, dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de ovenschaal eerst met een laagje tomatensaus op de bodem. Bedek vervolgens met lasagnevellen, lepel er een laagje bechamelsaus bovenop en schik er tot slot enkele sneetjes Flandrien Gerijpt over. Herhaal alle stappen tot de schotel rijkelijk gevuld is.
Bestrooi nog de geraspte Flandrien Oud erover en zet 35 minuten in de oven. Klaar? Smullen maar!
60 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Versnipper de ui en pers de knoflook. Was de groenten en snijd ze in blokjes. Stoof de gesneden groentjes zacht in een scheutje olijfolie, voeg het gehakt toe en bak mooi rul. Blus met een scheutje rode wijn en passata, kruid met Italiaanse kruiden, peper & zout en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Maak vervolgens een smeuïge bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje op het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door zodat de bloemige smaak verdwijnt. Voeg daarna melk toe en roer de bechamelsaus tot een gladde, dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vul de ovenschaal eerst met een laagje tomatensaus op de bodem. Bedek vervolgens met lasagnevellen, lepel er een laagje bechamelsaus bovenop en schik er tot slot enkele sneetjes Flandrien Gerijpt over. Herhaal alle stappen tot de schotel rijkelijk gevuld is.
Bestrooi nog de geraspte Flandrien Oud erover en zet 35 minuten in de oven. Klaar? Smullen maar!
Macaroni met witloof: een must try!
20 min.
4 - 5 pers.
Een super verrassend gerechtje met een echte umami flavour waar je iedereen mee omver blaast! Ontdek het recept van foodblogger @chloekookt.
15 min.
2 pers.