20 min.
2 pers.
Breng het vlees op de ideale bereidingstemperatuur door het 30 minuten op te warmen in een voorverwarmde oven van 45 graden.
Rits de rozemarijn. Doe enkele eetlepels olijfolie in een braadpan en bak ondertussen de krieltjes traag krokant. Voeg grof zout en rozemarijn toe naar eigen smaak.
Verhit een braadpan op een matig vuur en laat de droge pan enkele minuten voorverwarmen tot ze
gloeiend heet wordt. Kruid het vlees langs beide kanten met wat grof zeezout. Giet een scheut olijfolie in de pan en leg er onmiddellijk het vlees in. Bak het vlees kort op hoog vuur. Laat het daarna even rusten en snijd het in sneetjes.
Dresseer daarna op een bord en garneer met verse peper, grof zout, olijfolie, rucola en geschaafde Flandrien Grand Cru.
20 min.
2 pers.
Breng het vlees op de ideale bereidingstemperatuur door het 30 minuten op te warmen in een voorverwarmde oven van 45 graden.
Rits de rozemarijn. Doe enkele eetlepels olijfolie in een braadpan en bak ondertussen de krieltjes traag krokant. Voeg grof zout en rozemarijn toe naar eigen smaak.
Verhit een braadpan op een matig vuur en laat de droge pan enkele minuten voorverwarmen tot ze
gloeiend heet wordt. Kruid het vlees langs beide kanten met wat grof zeezout. Giet een scheut olijfolie in de pan en leg er onmiddellijk het vlees in. Bak het vlees kort op hoog vuur. Laat het daarna even rusten en snijd het in sneetjes.
Dresseer daarna op een bord en garneer met verse peper, grof zout, olijfolie, rucola en geschaafde Flandrien Grand Cru.
Een ovenschotel is altijd een goed idee. Lekker dampend op de tafel zorgt het voor een extra portie gezelligheid.
35 min.
4 pers.
Zin in een hartig gerecht? Bert Meewis serveerde in ‘Winsterse Kost’ op njam! een heerlijke quiche met Flandrien Gerijpt.
60 min.
4 pers.