Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Veggieburger met zoete aardappelcrème, avocado, komkommer en Flandrien Rouge

Djuna Moens:<br/> Veggieburger met zoete aardappelcrème, avocado, komkommer en Flandrien Rouge
Bekijk hier de receptvideo

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven en bak de hamburgerbroodjes af zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de bietenburgers aan beide kanten goudbruin.

Snijd de rode ui in fijne ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Snijd radijzen in schijfjes. Maak komkommerlinten met een dunschiller. Snijd de avocado in plakjes.

Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helft met zoete aardappelcrème. Leg een handje gemengde sla op elk broodje, gevolgd door een warme burger. Leg onmiddellijk een sneetje Flandrien Rouge op de burger zodat hij lichtjes smelt. Beleg met tomaat, radijs, komkommer, avocado en rode ui. Kruid met chilivlokken en sluit af met de bovenste helft van het broodje.

Serveertip

Varieer met andere sauzen zoals guacamole, hummus of een yoghurtsausje met dille.
Djuna Moens:<br/> Veggieburger met zoete aardappelcrème, avocado, komkommer en Flandrien Rouge
Bekijk hier de receptvideo

icon clock25 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven en bak de hamburgerbroodjes af zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de bietenburgers aan beide kanten goudbruin.

Snijd de rode ui in fijne ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Snijd radijzen in schijfjes. Maak komkommerlinten met een dunschiller. Snijd de avocado in plakjes.

Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helft met zoete aardappelcrème. Leg een handje gemengde sla op elk broodje, gevolgd door een warme burger. Leg onmiddellijk een sneetje Flandrien Rouge op de burger zodat hij lichtjes smelt. Beleg met tomaat, radijs, komkommer, avocado en rode ui. Kruid met chilivlokken en sluit af met de bovenste helft van het broodje.

Serveertip

Varieer met andere sauzen zoals guacamole, hummus of een yoghurtsausje met dille.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.