Belgische vlag Belgische vlag

Duurzaamheid,
't zit in ons DNA

We zijn er bij Flandrien Kaas trots op
dat al onze kazen lokaal bereid zijn. Meer nog, we maken er een erezaak van om met melk van bij ons te werken en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

Duurzaam

De korte keten

Flandrien Kaas werkt enkel met Belgische melk. Familiale melkveehouders uit West- en Oost-Vlaanderen en de Kempen leveren ons melk van de hoogste kwaliteit die aan verschillende strenge controles onderworpen wordt. Zoveel goede melk verdient ook een eerlijke vergoeding.

Dank je boeren, want zonder jullie melk geen topkazen.

Lekker Belgisch

Duurzaam

Dagverse melk

Dagelijks leveren familiale melkveehouders ons hun beste melk. Die verwerken we meteen de dag zelf. Het zorgt ervoor dat we enkel bestellen wat we nodig hebben

Kaas maken, dat doen we bij Flandrien Kaas alleen volgens de vraag van de klant.

Op basis van verkoopsprognoses beslissen we hoeveel bollen kaas we zullen maken. We zien er dus streng op toe om niet aan overproductie te doen.

Duurzaam

Zorgzaam met energie

Tot slot gaan we bij Flandrien Kaas met de grootste zorg om met energie. Zo doen we aan warmterecuperatie bij de pasteurisatie van onze kazen in de kaasmakerij. Ook in de rijpingszaal laten we geen warmte verloren gaan. Er zijn bovendien concrete plannen voor het leggen van een zonnepaneleninstallatie op onze bedrijfsgebouwen.

Scenery
Wist je dat...

Wij in 2023 7 awards
gewonnen hebben?

Al jaren scoort Flandrien Kaas hoog bij de World Cheese Awards. In 2023 vielen we met maar liefst zeven kazen in de prijzen...