Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien Gerijpt

Belegen kaas

De langere rijpingstijd zorgt ervoor dat deze gerijpte kaas al veel meer aroma’s ontwikkelt.
De kaas blijft lekker op de boterham, maar je kan hem ook als aperitiefkaas gebruiken.

Flandrien Gerijpt
Flandrien Gerijpt

Dit is wat je van Flandrien Gerijpt mag verwachten

• 6 maanden gerijpt op houten planken
• Iets voller van smaak dan Flandrien Jong
• Blijft smeuïg
• Volledig lactosevrij en glutenvrij
• Prima als dagelijks beleg, maar ook als aperitiefhapje of in de keuken

Flandrien Gerijpt

“We noemen deze kaas onze allemansvriend. Iedereen houdt van deze allrounder.”

World Cheese Awards

Gezondheid

Kaas bevat heel wat waardevolle voedingsstoffen.
Het is rijk aan vitamine A (goed voor huid, haar, nagels en ogen), vitamine K (goed voor de bloedstolling), vitamine B2 (goed voor de energie in je lichaam) en B12 (nodig voor bloed en zenuwen).
Daarnaast vind je in kaas ook veel mineralen als calcium (goed voor onze botten), fosfor, magnesium (nodig voor vorming van botten en tanden) en zink (goed voor ons afweersysteem). Tot slot zitten er ook hoogwaardige eiwitten in kaas
die je lichaam gebruikt als bouwstof.

Nog meer goed nieuws: alle Flandrien kazen zijn lactosevrij en glutenvrij!

Ingrediënten & voedingswaarde

Ingrediënten

Flandrien Gerijpt bevat volgende ingrediënten:

  • gepasteuriseerde koemelk
  • stremsel
  • zuursel
  • zout
  • natriumnitraat
  • lysozym
  • annatto

Allergenen:

  • koemelkeiwit
  • eiwit van ei

Volledig lactosevrij en glutenvrij

Voedingswaarde per 100 g

Energie

kJ

1662

Energie

kcal

397

Vetten

g

31

waarvan verzadigde vetzuren

g

22

Koolhydraten

g

0

Suikers

g

0

Eiwitten

g

28

Zout

g

1,9

Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?