Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Flandrien
Jong

Kaas voor elke dag

Zes weken gerijpt, dat is langer dan gebruikelijk bij jonge kazen. Volgens Nederlandse wetgeving moet een jonge kaas minstens vier weken oud zijn. Wij doen er standaard twee weken bovenop; het zorgt voor een intensere smaak.

Flandrien Jong
Flandrien Jong

Dit is wat je van Flandrien Jong kan verwachten

• 6 weken gerijpt op houten planken
• Smeuïg mondgevoel
• Jonge, maar karaktervolle kaas
• Volledig lactosevrij en glutenvrij
• Ideaal als dagelijks beleg op de boterham

Flandrien Jong

“Flandrien Jong, dat is echt een kaas voor jong en oud. Soepel in de mond, fris van smaak.”

World Cheese Awards

Gezondheid

Kaas bevat heel wat waardevolle voedingsstoffen. Het is rijk aan vitamine A (goed voor huid, haar, nagels en ogen), vitamine K (goed voor de bloedstolling), vitamine B2 (goed voor de energie in je lichaam) en B12 (nodig voor bloed en zenuwen). Daarnaast vind je in kaas ook veel mineralen als calcium (goed voor onze botten), fosfor, magnesium (nodig voor vorming van botten en tanden) en zink (goed voor ons afweersysteem). Tot slot zitten er ook hoogwaardige eiwitten in kaas
die je lichaam gebruikt als bouwstof.

Nog meer goed nieuws: alle Flandrien kazen zijn lactosevrij en glutenvrij!

Ingrediënten & voedingswaarde

Ingrediënten

Flandrien Jong bevat volgende ingrediënten:

  • gepasteuriseerde koemelk
  • stremsel
  • zuursel
  • zout
  • natriumnitraat
  • lysozym
  • annatto

Allergenen:

  • koemelkeiwit
  • eiwit van ei

Volledig lactosevrij en glutenvrij

Voedingswaarde per 100 g

Energie

kj

1580

Energie

kcal

378

Vetten

g

30

Waarvan verzadigde vetzuren

g

22

Koolhydraten

g

0

Suikers

g

0

Vezels

g

0

Eiwitten

g

27

Zout

g

1,85

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.