Door de twaalf maanden lange rijping van deze kaas krijgt de kaas extra karakter. Daardoor is dit de aangewezen kaas als blokje bij het aperitief.
• 12 maanden gerijpt op houten planken
• Sterk onderscheidende smaak
• Oud zonder brokkelig te zijn
• Volledig lactosevrij en glutenvrij
• Verschijnt graag op de aperitiefplank of het dessertbord
Kaas bevat heel wat waardevolle voedingsstoffen.
Het is rijk aan vitamine A (goed voor huid, haar, nagels en ogen), vitamine K (goed voor de bloedstolling), vitamine B2 (goed voor de energie in je lichaam) en B12 (nodig voor bloed en zenuwen).
Daarnaast vind je in kaas ook veel mineralen als calcium (goed voor onze botten), fosfor, magnesium (nodig voor vorming van botten en tanden) en zink (goed voor ons afweersysteem). Tot slot zitten er ook hoogwaardige eiwitten in kaas
die je lichaam gebruikt als bouwstof.
Nog meer goed nieuws: alle Flandrien kazen zijn lactosevrij en glutenvrij!
Flandrien Oud bevat volgende ingrediënten:
Allergenen:
Volledig lactosevrij en glutenvrij
Energie |
kJ |
1708 |
Energie |
kcal |
407 |
Vetten |
g |
33 |
waarvan verzadigde vetzuren |
g |
24 |
Koolhydraten |
g |
0 |
Suikers |
g |
0 |
Eiwitten |
g |
28 |
Zout |
g |
2 |
Jelle Beeckman bracht een echte winterklassieker op tafel in ‘Winterse Kost’ op njam!: gevuld gehaktbrood met de volle smaak van Flandrien Oud.
60 min.
4 pers.
Chef Bart Desmidt stak de handen uit de mouwen voor gehaktballetjes met een Vlaamse twist!
25 min.
4 pers.