Exclusief
Ga nu aan de slag met de Flandrien Kaas-gerechten van Jeroen Meus uit Dagelijkse Kost.
75 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bieten grondig en schil ze niet. Neem een grote ovenschaal en meng de bietjes erin met 3 el olijfolie. Bestrooi met wat grof zout en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en laat minstens een uur grillen. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Nog niet gaar? Even terug in de oven! Laat ze nadien afkoelen en verwijder de schil.
Je kan kiezen of je deze salade in een grote schaal presenteert of in individuele porties. Doe de salademix in een kom of verdeel hem op de borden. Snijd dan de geroosterde bietjes in 8 en verdeel over de salade. Snijd daarna de Flandrien Kaas in kleine hapklare blokjes en voeg ze samen met de gehakte walnoten toe aan je salade.
Neem een klein kommetje en meng 3 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn. Voeg enkele druppels sinaasappelsap toe om het lekker zoet te maken. Druppel een kleine hoeveelheid dressing over de salade en voeg het kommetje er apart bij. Zo kan elke tafelgast naar hartenlust dressing toevoegen.
75 min.
4 pers.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bieten grondig en schil ze niet. Neem een grote ovenschaal en meng de bietjes erin met 3 el olijfolie. Bestrooi met wat grof zout en dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en laat minstens een uur grillen. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Nog niet gaar? Even terug in de oven! Laat ze nadien afkoelen en verwijder de schil.
Je kan kiezen of je deze salade in een grote schaal presenteert of in individuele porties. Doe de salademix in een kom of verdeel hem op de borden. Snijd dan de geroosterde bietjes in 8 en verdeel over de salade. Snijd daarna de Flandrien Kaas in kleine hapklare blokjes en voeg ze samen met de gehakte walnoten toe aan je salade.
Neem een klein kommetje en meng 3 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn. Voeg enkele druppels sinaasappelsap toe om het lekker zoet te maken. Druppel een kleine hoeveelheid dressing over de salade en voeg het kommetje er apart bij. Zo kan elke tafelgast naar hartenlust dressing toevoegen.