Belgische vlag Belgische vlag

Sofie Noyen:
Salade van venkel,
appel en Flandrien Light

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Snij de rammenas, venkel en appel in fijne plakjes met een mandoline. Snij de mini komkommers in grove stukken.

Pers de limoen uit en meng met de kristalsuiker en rijstazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de Flandrien Light in fijne reepjes.

Verdeel de babyspinazie in een schaal en schik de venkel, appel, rammenas en komkommer er bovenop. Besprenkel met de dressing en voeg de Flandrien Light toe. Werk af met shiso blaadjes en sesamolie.

Serveertip

Voeg als finishing touch een snufje chilivlokken toe aan de salade
voor een subtiele, evenwichtige pittigheid.
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Snij de rammenas, venkel en appel in fijne plakjes met een mandoline. Snij de mini komkommers in grove stukken.

Pers de limoen uit en meng met de kristalsuiker en rijstazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de Flandrien Light in fijne reepjes.

Verdeel de babyspinazie in een schaal en schik de venkel, appel, rammenas en komkommer er bovenop. Besprenkel met de dressing en voeg de Flandrien Light toe. Werk af met shiso blaadjes en sesamolie.

Serveertip

Voeg als finishing touch een snufje chilivlokken toe aan de salade
voor een subtiele, evenwichtige pittigheid.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.