Belgische vlag Belgische vlag

Sandra Bekkari: kaascourgetteflapjes
met Flandrien Gerijpt

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snij de courgette (met behulp van mandoline) in fijne plakjes. Leg ze dakpansgewijs over elkaar op een bakpapier. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper. Beleg met sneetje kaas. Herhaal dit drie keer.

Rooster ± 7 min onder de grill of tot de kaas mooi gesmolten of goudbruin is.

Haal uit de oven, beleg met rucola, groene asperges, gegrilde paprika en zongedroogde tomaat, vouw dicht tot een flapje. Serveer met salade naar keuze. Breng de salade op smaak met peper, olijfolie en een scheutje witte wijnazijn.

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snij de courgette (met behulp van mandoline) in fijne plakjes. Leg ze dakpansgewijs over elkaar op een bakpapier. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper. Beleg met sneetje kaas. Herhaal dit drie keer.

Rooster ± 7 min onder de grill of tot de kaas mooi gesmolten of goudbruin is.

Haal uit de oven, beleg met rucola, groene asperges, gegrilde paprika en zongedroogde tomaat, vouw dicht tot een flapje. Serveer met salade naar keuze. Breng de salade op smaak met peper, olijfolie en een scheutje witte wijnazijn.

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.