Belgische vlag Belgische vlag

Djuna Moens:
Croque met
Flandrien Gerijpt,
peer en verse tijm

Djuna Moens:<br/> Croque met<br/> Flandrien Gerijpt,<br/> peer en verse tijm
Bekijk hier de receptvideo

icon clock10 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Neem 2 sneden brood en beleg ze met sneetjes Flandrien Gerijpt, plakjes peer en enkele tijmblaadjes. Besmeer de overige 2 sneden met abrikozenconfituur en leg ze op de belegde sneden, met de confituurkant naar binnen.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de croques aan beide kanten goudbruin en krokant.

Werk af met wat verse tijm en een extra stukje peer.

Serveertip

Gebruik een ongesneden brood en snijd zelf dikke sneden voor een extra stevige croque met meer bite.
Djuna Moens:<br/> Croque met<br/> Flandrien Gerijpt,<br/> peer en verse tijm
Bekijk hier de receptvideo

icon clock10 min.

icon persons1 pers.

Bereidingswijze

Neem 2 sneden brood en beleg ze met sneetjes Flandrien Gerijpt, plakjes peer en enkele tijmblaadjes. Besmeer de overige 2 sneden met abrikozenconfituur en leg ze op de belegde sneden, met de confituurkant naar binnen.

Verhit een klontje boter in een pan en bak de croques aan beide kanten goudbruin en krokant.

Werk af met wat verse tijm en een extra stukje peer.

Serveertip

Gebruik een ongesneden brood en snijd zelf dikke sneden voor een extra stevige croque met meer bite.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.