Belgische vlag Belgische vlag

Sam D'Huyvetter:
Kersen-uiencompote & espresso met Flandrien Grand Cru

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snij de ui fijn, smelt boter en infuseer met de smaakmakers kaneel, steranijs, kardemom en citroengras.

Stoof ui aan, voeg suiker toe, ontpit de kersen en bak mee. Blus met rodewijnazijn en laat compoteren.

Werk af met espresso en tijm. Meng goed onder en laat even pruttelen.

Koel af in de koelkast.

Serveer op brood naar keuze en vergezel van een stukje Flandrien Grand Cru.

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock20 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Snij de ui fijn, smelt boter en infuseer met de smaakmakers kaneel, steranijs, kardemom en citroengras.

Stoof ui aan, voeg suiker toe, ontpit de kersen en bak mee. Blus met rodewijnazijn en laat compoteren.

Werk af met espresso en tijm. Meng goed onder en laat even pruttelen.

Koel af in de koelkast.

Serveer op brood naar keuze en vergezel van een stukje Flandrien Grand Cru.

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.