Belgische vlag Belgische vlag

Kaascrackers
met Flandrien Gerijpt

icon clock20 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de Flandrien Kaas.

Neem een mengkom en meng de geraspte Flandrien Kaas met de sesamzaadjes, het chiazaad en de pompoenpitten.
Werk af met Provençaalse kruiden en eventueel wat peper.

Bedek een bakplaat met bakpapier of met een ovenmat.
Maak hoopjes van de kaasmengeling. Zorg er steeds voor dat de kaas en de zaden goed door elkaar gemengd zijn.
Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat ze daarna eerst afkoelen zodat ze terug hard worden en makkelijker van het bakpapier verwijderd kunnen worden. Als je er kan afblijven natuurlijk!

icon clock20 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de Flandrien Kaas.

Neem een mengkom en meng de geraspte Flandrien Kaas met de sesamzaadjes, het chiazaad en de pompoenpitten.
Werk af met Provençaalse kruiden en eventueel wat peper.

Bedek een bakplaat met bakpapier of met een ovenmat.
Maak hoopjes van de kaasmengeling. Zorg er steeds voor dat de kaas en de zaden goed door elkaar gemengd zijn.
Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat ze daarna eerst afkoelen zodat ze terug hard worden en makkelijker van het bakpapier verwijderd kunnen worden. Als je er kan afblijven natuurlijk!

Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.