Belgische vlag Belgische vlag

Frisse mocktail en
peperkoekkrokantje
met Flandrien Gerijpt

Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Voor het peperkoekkrokantje:
Beleg een plakje peperkoek met boter. Verwarm even in de oven. Werk af met Flandrien Gerijpt, een chutney van mango, roze peperbolletjes en verse groene kruiden.


Voor de mocktail:
Verwarm de suiker met het water in een pannetje tot de suiker is opgelost. Voeg de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat afkoelen en verwijder de rozemarijn.

Meng per glas 1 el rozemarijnsiroop, 4 el perensap en 1 tl citroensap. Vul aan met spuitwater en ijsblokjes. Werk af met een takje rozemarijn.

Bereidingstip

Varieer met je toppings voor het hapje: confituur, een andere Flandrien Kaassoort, ...
Bekijk de video
Bekijk hier de receptvideo

icon clock15 min.

icon persons2 pers.

Bereidingswijze

Voor het peperkoekkrokantje:
Beleg een plakje peperkoek met boter. Verwarm even in de oven. Werk af met Flandrien Gerijpt, een chutney van mango, roze peperbolletjes en verse groene kruiden.


Voor de mocktail:
Verwarm de suiker met het water in een pannetje tot de suiker is opgelost. Voeg de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat afkoelen en verwijder de rozemarijn.

Meng per glas 1 el rozemarijnsiroop, 4 el perensap en 1 tl citroensap. Vul aan met spuitwater en ijsblokjes. Werk af met een takje rozemarijn.

Bereidingstip

Varieer met je toppings voor het hapje: confituur, een andere Flandrien Kaassoort, ...
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.