30 min.
25 stuks
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe het water, de melk, boter en het zout in een steelpan. Breng het geheel langzaam aan de kook en zorg ervoor dat alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg in één keer alle bloem toe. Roer het mengsel direct door en zet de pan terug op het vuur.
Stoof dit gedurende zo'n 2-3 minuten aan op het vuur. Doe het deeg vervolgens in een kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg een voor een de eieren toe en mix na elk ei goed door, tot het ei volledig is opgenomen.
Roer als laatste de geraspte kaas toe. Meng goed door elkaar.
Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit hiermee de soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen de soesjes zit.
Strooi een beetje geraspte kaas over de toefjes deeg.
Bak de gougères in ongeveer 18 tot 20 minuten goudbruin.
Serveer al dan niet met smeuïge kaascrème.
30 min.
25 stuks
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe het water, de melk, boter en het zout in een steelpan. Breng het geheel langzaam aan de kook en zorg ervoor dat alle boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg in één keer alle bloem toe. Roer het mengsel direct door en zet de pan terug op het vuur.
Stoof dit gedurende zo'n 2-3 minuten aan op het vuur. Doe het deeg vervolgens in een kom en laat het een paar minuten afkoelen. Voeg een voor een de eieren toe en mix na elk ei goed door, tot het ei volledig is opgenomen.
Roer als laatste de geraspte kaas toe. Meng goed door elkaar.
Doe het kaasmengsel in een spuitzak. Spuit hiermee de soesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg er voor dat er voldoende ruimte tussen de soesjes zit.
Strooi een beetje geraspte kaas over de toefjes deeg.
Bak de gougères in ongeveer 18 tot 20 minuten goudbruin.
Serveer al dan niet met smeuïge kaascrème.
Chef Bart Desmidt ging aan de slag met Flandrien Oud. Voer voor een feestelijk aperitiefhapje!
15 min.
4 pers.
Olé. Met Flandriacho’s scoor je als een echte Mexicaan.
15 min.
4 pers.